SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA SA MINHENSKOG AERODROMA: Biće dobrih vesti o Kosovu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.02.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je u dvodnevnoj poseti Nemačkoj.

SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA SA MINHENSKOG AERODROMA: Biće dobrih vesti o Kosovu! (VIDEO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima sa Minhenskog aerodroma i rekao da ćemo čuvati mir, ali i naše nacionalne interese.

- Poslovično gostoljubivi Nemci ovoga puta, zbog štrajka na aerodromu, ne mogu baš odmah da pošalju vozilo, pa smo se malo duže zadržali. Danas nas čeka težak i naporan dan. Prošlo je tačno 15 godina kako su Albanci proglasili tzv. nezavisnost tzv. Kosova i danas će za nas biti naporan dan pun iznenađenja. Razgovaraćemo sa Blinkenom, Šolcom, Makronom, Kleverlijem, Micotakisom i mnogim drugima i verujem da ćemo se uspešno izboriti za interese naše Srbije. Ima i dobrih vesti koje ćemo nešto danas, a nešto za sedam dana saoštiti građanima Srbije, a koje se tiču Kosova i Metohije. Čuvaćemo našu zemlju, mir, ali i naše vitalne nacionalne interese - kazao je Vučić.

 

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u dvodnevnoj poseti Saveznoj Republici Nemačkoj, gde će učestvovati na 59. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Tom prilikom predsednik će imati niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Entoni Blinken, ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džejms Kleverli, predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis, kao i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Tokom boravka u Minhenu planiran je i susret predsednika Vučića sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom, saopšteno je iz kabineta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

Loading
Tijana

17.02.2023 12:24

Vucic je uvek cvrsto uz svoju zemlju i svoj narod i sa takvim stavom odlazi i ovoga puta u Minhen da se bori za mir i nacionalne interese.

Ivana

17.02.2023 13:21

Nadamo se dobrim vestima koje se ticu KIM.