PALE SVE MASKE! Marinika i ostali opozicionari nemaju ni trunke saosećanja za žrtve masakra

Autor: Ekipa Srpskog telegrafa

Vesti

19.07.2023

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mada su porodice pobijene dece jasno poručile da se na ovaj način ništa ne rešava, Tepićeva i njene kolege to ignorišu

PALE SVE MASKE! Marinika i ostali opozicionari nemaju ni trunke saosećanja za žrtve masakra

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ni trunke ljudskosti, saosećanja i saučestvovanja u bolu onih koji su doživeli najteži mogući udarac sudbine i izgubili decu. Marinika Tepić i ostali opozicionari koji su do iznemoglosti insistirali na formiranju anketnog odbora u parlamentu, koji će se baviti tragedijama u "Ribnikaru" i Mladenovcu, potpuno su se oglušili o vapaj porodica žrtava da se to ne radi.

Dok se Tepićeva prekjuče na prvoj sednici odbora svađala sa Boškom Obradovićem iz Dveri ko će na čelo tog tela, roditelji pobijene dece su se, preko svojih punomoćnika, oglasili porukom da će odbor samo ometati istragu koju, kako su naveli, na pravi način vodi tužilaštvo. Međutim, i nakon tog oglašavanja roditelja Marinika je nastavila da priča istu priču, pa je nešto kasnije čak i do detalja pričala kako će raditi odbor, čija je predsednica u međuvremenu postala. Ni reči, naravno, o stavovima roditelja, osim da bi "volela da na kraju, posle 30 dana odbora, kažu da li su zadovoljni".

Foto: ATA Images

Marinika Tepić

PAMETNOM DOSTA

A evo šta je u ime roditelja žrtava prekjuče poručio advokat Božo Prelević:

- Punomoćnici oštećenih i porodice jednoglasni su u stavu da bi tužilačku istragu mogao značajno da ugrozi formirani anketni. Ta tragedija je toliko velika da ne možete sve da pretvorite u stranačko dokazivanje. S druge strane, mislimo da je za rešenja koja bi trebalo ovde da budu predložena potreban ozbiljan multidisciplinarni tim koji bi obuhvatio i psihologe, pedagoge, razne stručnjake - kazao je Prelević i dodao da se pravda utvrđuje na sudu, a ne na sednicama skupštinskog anketnog odbora.

Pametnom dosta, što bi se reklo. Ipak, s druge strane, od ostrašćenih opozicionara, željnih isključivo političkih poena, nije bilo razumevanja za one kojima je svakako najteže. Ne, nakon što se izborila za čelo odbora, Marinika je zapretila policiji, tužiocima, direktorki "Ribnikara", bivšoj i sadašnjoj, da će dobiti pozive da ih ona, jelte, sasluša. Svaka čast.

DALI SVOJ SUD

Politički analitičar Stevica Deđanski ističe da je ovo samo još jedna u nizu potvrda da se radi o čistom licemerju opozicije.

- Roditelji žrtava su i sada, a i ranije jasno rekli da ne žele da se o toj temi raspravlja na taj način. Da vlast nije dozvolila formiranje odbora, bilo bi da se nešto krije, međutim, sada su svoj sud dali roditelji žrtava i svim normalnim i pristojnim ljudima bi njihova odluka i želja bile dovoljne. Ipak, pošto ovde nemamo posla s pristojnim i normalnim ljudima, onda se stvari odvijaju ovako kako se odvijaju - smatra naš sagovornik.

U Novom Sadu odsvirali kraj: gase se protesti

Što je bilo, bilo je... Nakon sedam protesta "Srbija protiv nasilja" u Novom Sadu je odsviran kraj i okupljanja na ulicama i šetnji više neće biti. Razlog više nego jasan: sve manji broj ljudi na ovim skupovima.

Odluku o tome da sve mora da stane, uključujući i proteste (kako su objavili Šolakovi mediji, ne znamo samo ozbiljno ili ironično), doneta je u utorak, a za takav epilog glasali su Demokratska stranka, Zajedno, Narodna stranka, SRCE, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Most solidarnosti, Omladinska studentska akcija - OSA i Nova - da se struka pita.

- Sastanak opozicionara je bio kratak i uglavnom se sveo na glasanje o prekidu protesta. Pojedini opozicionari su naveli da bi ovo mogla da bude samo letnja pauza za godišnje odmore, te da se protesti nastave na jesen, ali do kraja nije zauzet zajednički stav o tome da se prekid protesta tako i predstavi. Kako su naveli, u narednom periodu će se razmatrati plasiranje ideje "Srbija protiv nasilja" u drugim oblicima - prenose novosadski mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (58)

Loading
Tanja

19.07.2023 22:36

To je dokaz koliko je Tepićka i ostali iz opozicije dotakli samo dno dna. Ni malo ljudskosti ni poštovanje prema porodicama ubijenih već koriste ovako tužan događaj da se dokopaju jeftinih političkih poena.

Vaspitacica Lana

19.07.2023 22:47

Nikad opozicija nije ni ima saosećanja za zrtve, samo su mislili na sebe. Konacno je i izasli prava lice njihovo

Lena

19.07.2023 22:48

Ponovo je opozicija pokazala da gleda samo sebe. Tragedije koje su pogodile nasu zemlju ih ne zanimaju, jer im je najbitniji licni interes.

Deki

19.07.2023 22:55

Olosi, diraju ljudima najvecu bol i ranu.