SADA I ZVANIČNO: Partizan doveo NAJVEĆE POJAČANJE ovog leta!

Autor:

Sport

19.07.2023

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugovor je potpisan na tri godine.

SADA I ZVANIČNO: Partizan doveo NAJVEĆE POJAČANJE ovog leta!

Foto: Tanjug AP

Aldo Kalulu je novi fudbaler Partizana. Predstavljanje brzonogog igrača dogodiće se u ponedeljak u Humskoj.

Nekadašnji fudbaler Liona igra na poziciji krilnog napadača, a predstavljaće najveće pojačanje za crno-bele u ovom prelaznom roku.

Foto: FK Partizan

Frenk Kanute preporučio Kalulua

 

Kalulu je posle odlaska iz Šošoa, gde je u protekloj sezoni odigrao 38 utakmica (šest golova i tri asistencije) bio na meti Nanta, Amijena, Meca i Makabija iz Haife, ali nije žurio sa odlukom. U međuvremenu u Humsku je stigao Kanute i ljudi iz kluba, koji su već dobili preporuku za fantastičnog fudbalera, imali su informacije iz prve ruke od čoveka koji je sa njim delio teren.

Karijera Kalulua je počela u Francuskoj, gde je i rođen, iako mu poreklo vodi iz Ruande i Konga, za čiju reprezentaciju je debitovao u martu ove godine. Sa fudbalom je počeo u Fonsu i Lionu, gde je prošao sve mlađe selekcije.

Od 2013. je priključen B selekciji pomenutog francuskog velikana, a dve godine kasnije i prvom timu u kome je proveo tri sezone, uz pozajmice u Rems i upravo Sošo, gde je u prvom mandatu proglašen za igrača sezone.

Kalulu je visok je samo 166 centimetara, ali je ekstremno brz i snažan. Igrao je na sve tri pozicije u napadu, najčešće kao centralni ili drugi napadač, ali i kao krilo gde će ga u Partizanu verovatno najviše i koristiti.

U karijeri je nastupao još i za Bazel i Svonsi.

Aldo Kalulu je brat Pjera koji uspešno nastupa za FK Milan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Деда Сава

20.07.2023 14:20

Зна ли неко ко је више дао голова у прошлој сезони, РИКАРДО или сва ова појачања хвала?