ORLIĆ O TEŠKOJ I OZBILJNOJ SITUACIJI NA KiM: Kurti je fanatik koji je zacrtao da Kosovo OČISTI od Srba i Srpske pravoslavne crkve!

Autor:

Vesti

08.07.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić dao je svoj sud o situaciji na Kosovu i Metohiji i potezima Aljbina Kurtija.

ORLIĆ O TEŠKOJ I OZBILJNOJ SITUACIJI NA KiM: Kurti je fanatik koji je zacrtao da Kosovo OČISTI od Srba i Srpske pravoslavne crkve!

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić situaciju na Kosovu i Metohiji je ocenio kao tešku i ozbijnu, te istakao da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pokušava da dovede de ozbiljne eskalacije, prenosi RTV.

- Čuli smo i od Rame koliko on nije saglasan sa onim što Kurti radi - naglasio je Orlić.

Takođe, dodao je i da je javnost mogla da čuje red sledećih poteza Srbije i predsenika Aleksandra Vučića, kao i da oni podrazumevaju traženje sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i sazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Republika

Foto: printscreen/TV Pink

Vladimir Orlić o situaciji na Kosovu i Metohiji

- Suštinska pitanja Kosova i Metohije ćemo pokrenuti tamo. Najbolje bi bilo da neko ko može da utiče na Kurtija dopre do njega i stavi mu do znanja da više ne može ovako da se ponaša. Kurti je fanatik koji je sebi zacrtao da mu je misija da Kosovo očisti od Srba i Srpske pravoslavne crkve - rekao je Orlić.

On je takođe naveo i da ne zna da li će mentori uspeti da se izbore sa Kurtijem, ali da će morati jer ''ni za koga nije dobro da nas jedan takav čovek uvede u otvoreni rat".

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Vladimir Orlić se osvrnuo i na susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa albanskim premijerom Edijem Ramom i ocenio da on pokazuje šta država ozbiljnim i odgovornim odnosom može da napravi i da učini istorijske promene u odnosima između Srbije i Albanije.

- Odnose koje imamo sa Albanijom neko je morao da naprav,i a pre 10 godina to je bilo nezamislivo zbog mnogih stvari, pre svega teške istorije odnosa naših zemalja i naroda. Međutim, pokazalo se da možemo da razgovaramo i razmišljamo šta je pametno i korisno i za jedne i za druge - istakao je Orlić i dodao da se to radi kroz inicijativu ''Otvoreni Balkan'' pomoći koje se trgovina među zemljama članicama povećala za 30 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (56)

Loading
Sofija

08.07.2023 13:10

Situacija na KiM je jako teška,a Kurti se trudi da je svakodnevno još dodatno oteža i učini nepodnošljivom za srpski narod. Smeta mu sve što je srpsko pa i crkve koje su sada na udaru Kurtija.Kada bi mogao uništio bi sve što je srpsko,toliku mržnju pokazuje Kurti.

Keti

08.07.2023 13:14

Vreme je da se velike sile sa zapada udruže i stanu Kurtiju na put. Kao i da pruže podršku Srbiji jer mi smo uvek bili za dijalog

Jelena

08.07.2023 13:14

Kurti jeste lud i fanatik ali neće uspeti u svojoj nameri jer Srbija neće da dozvoli etničko čišćenje na KiM.

Jelena

08.07.2023 13:16

Kurti neće uspeti u svojoj nameri i ludačkom pohodu. Srbija će uvek zaštiti svoje gradjane na KiM.