MILAN MILUTINOVIĆ ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK! Veljko Milutinović: Još tri života da živim ne bih mogao da otplatim dug prema njemu!

Autor:

Vesti

07.07.2023

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je venac od cveca u bojama srpske zastave.

MILAN MILUTINOVIĆ ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK! Veljko Milutinović: Još tri života da živim ne bih mogao da otplatim dug prema njemu!

Foto: ST/Dragan Kadić

Milan Milutinović, nekadašnji predsednik Srbije i ministar spoljnih poslova, potpredsednik SPS i jedan od najblizih saradnika nekadašnjeg šefa države i SPS Slobodana Miloševića, sahranjen je danas uz vojne počasti u Aleji zaslužnih gradjana na Novom groblju u Beogradu.

Izraze saučešća primao je sin jedinac Veljko Milutinović.

Na večni počinak ispratili su ga rodbina, prijatelji, poštovaoci, funkcioneri SPS medju kojima su bili Nikola Nikodijević, Zoran Andjelković Baki....Sahrani je prisustvovao i advokat Miljko Živojinović, sin glumca Velimira Bate Živojinovića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je venac od cveca u bojama srpske zastave - crvena, plava i bela, uz poruku:

- Bivsem predsedniku Srbije Milutinu Milutinovicu. Predsednik Republike Aleksandar Vučić.

U njegovo ime venac je predao predsednik Skupstine Srbije Vladimir Orlić.
 
Prethodno je opelo služio vladika remezijanski Stefan (Saric).

Bivši predsednik Srbije poslednje godine života proveo je maltene u ilegali, naročito od kada je pre šest godina preminula supruga Olga, a sa kojom je u braku bio skoro pet decenija.

- Ispraćate kolegu, prijatelja, državnika koga ste znali sa televizije. Ja ispraćam mog dragog oca. Ostao sam bez oslonca, čoveka čija je širina bila bez presedana. Strog ali pravičan. Nije lako ispoljavao emocije, ali smo moja majka i ja bili sigurni u njegovu ljubav. Još tri života da živim ne bih mogao da otplatim dug prema njemu.  Nije bio zlopamtilo, nije voleo da se sveti. Bio je pravi hrišćanin, verovao u prolaznost svega, pa i života. Verujem da se preselio na bolje mesto, u carstvo nebesko. Hvala mu i slava mu - rekao je Veljko Milutinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading