POČELA BLOKADA AUTOPUTA ZBOG POLITIČKOG PROTESTA! Evo KOLIKA je zakonska kazna za blokiranje puta, ko prekrši - sledi krivična prijava

Autor:

Vesti

30.06.2023

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najavama opozicionih organizatora, planirano je da blokade saobraćaja traju do 20 časova.

POČELA BLOKADA AUTOPUTA ZBOG POLITIČKOG PROTESTA! Evo KOLIKA je zakonska kazna za blokiranje puta, ko prekrši - sledi krivična prijava

Foto: printscreen/youtube

Politički protest pod nazivom “Srbija protiv nasilja” održava se danas, a kako su najavili predstavnici opozicije koji organizuju protest, biće blokiran autoput E 75 u Novom Sadu i Beogradu.

Od 16 časova, predstavnici prozapadne opozicije počeli su sa blokadom autoputa na dve naplatne rampe u Beogradu - Bubanj potok i Šimanovci.

Kako Alo saznaje, svako ko bude tokom protesta prekršio zakon odgovaraće za to prekršajno i/ili krivično.

Obe kolone idu ka Sava centru. Plan je da se kolone automobila tu spoje oko 17 sati i zaustave saobraćaj.

Prema najavama opozicionih organizatora, planirano je da blokade saobraćaja traju do 20 časova.

Inače, petkom popodne u Beogradu gužve su uglavnom veće, a blokada jedne od najvažnijih saobraćajnica u prestonici samo dodatno otežava situaciju.

Putevi Srbije: Koristite obilaznicu oko Beograda

Javno preduzeće Putevi Srbije preporučilo je učesnicima u saobraćaju da zbog gužvi koje se očekuju u popodnevnim satima koriste obilaznicu oko Beograda.

- Zbog mogućih saobraćajnih gužvi i pojačanog intenziteta saobraćaja, danas, u popodnevnim časovima, na delu auto-puta kroz Beograd, preporuka je da učesnici u saobraćaju koriste novoizgrađenu Obilaznicu Beograda kao alternativni putni pravac - saopštili su oni u servisnim informacijama. 

Blokiranje auto-puta je krivično delo

Krivični zakon u članu 290 jasno kaže da ko postavljanjem prepreka na saobraćajnicama tako ugrozi javni saobraćaj tako da time dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, kazniće se zatvorom do tri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (69)

Loading
Andjela

30.06.2023 16:51

Bruka i sramota! Svojoj zemlji prave štetu, i njih neko da podržava, nikad, opozicija dole već jednom.

Andjelka

30.06.2023 16:52

Preterali su svaku meru, ništa postići neće svojim glupostima.

Sasa

30.06.2023 16:53

Ajde ovo je bezobrazluk!Dosta više sa ovim nametanjem protesta!

Mile

30.06.2023 16:54

Zaista skandalozno ponasanje opozicije. Na ovoj vrucini,maltretiraju gradjane,ogranicavaju im kretanje,ugrozavaju bezbednost. Pa i to je vrsta nasilja a kao se bore protiv istog.