I SLOVENAČKI NOVINAR ZBUNJEN UPITAO VUČIĆA: Opozicija protestuje za smenu Gašića, a ne dolaze u Skupštinu Srbije gde se raspravlja o toj temi

Autor:

Vesti

15.06.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predsednicom Slovenije odgovarao na pitanja novinara i bio zamoljen da prokomentariše kako to da se odvijaju protesti zbog zahteva opozicije za smenu Gašića, dok njeni predstavnici ne dolaze u Skupštinu kada se raspravlja o toj temi.

I SLOVENAČKI NOVINAR ZBUNJEN UPITAO VUČIĆA: Opozicija protestuje za smenu Gašića, a ne dolaze u Skupštinu Srbije gde se raspravlja o toj temi

Foto: Tanjug

Lider Srbije Aleksandar Vučić je nakon sastanka sa predsednicom Slovenije Natašom Pirc Musar odgovarao na pitanja novinara, a među prisutnim medijima bio je i slovenački novinar, koji je zamolio predsednika da prokomentariše proteste koji se održavaju u Beogradu.

Naime, ni novinar RTV Slovenije Boštjan Anžin nije mogao da razume kako je moguće da su na ulicama politički protesti opozicije za smenu ministra policije Bratislava Gašića, a da nema kvoruma za sednicu Skupštine Srbije o toj temi.

- Kako komentarišete to da se odvijaju protesti u subotu ponovo, a u Skupštini nema većine da bi se moglo raspraviti o jednom zahtevu, koji se tiče ostavke Bratislava Gašića - upitao je slovenački novinar.

Foto: RTS printscreen

Boštjan Anžin

Podsetimo, za diskusiju u Skupštini Srbije o jednom od najvažnijih zahteva vođe protesta i narodni poslanici opozicije drugi dan zaredom nisu se udostojili ni da se pojave na svom radnom mestu.

Jutros se tako od 85 poslanika opozicije koji su potpisali zahtev za razrešenje Gašića, u Skupštini pojavilo samo njih 55.

Ni ovog puta nisu došli Nebojša Zelenović, niti Miloš Jovanović. Jutros se, takođe, nije pojavila ni Marinika Tepić, niti Boško Obradović. Tek trećina poslanika Dveri je bila u sali, a polovina poslaničkog kluba Zavetnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (66)

Loading
Ena

15.06.2023 12:29

Srbija sa Vučićem na vlasti je primer demokratije.

Aleksa

15.06.2023 12:35

U EU prebijaju demonstrante na ulicama, a u Srbiji one koji protestuju niko ne dira, čak i kad pozivaju na Vučićevo ubistvo i šalju poruke mržnje.

Milenko

15.06.2023 12:38

U Srbiji su protesti mirni, policija ne izlazi i ne tuče ljude koji šetaju.

Vule

15.06.2023 12:41

Apolutno mirni mogu protestvovati do mile volje niko ih ne maltretira.