EVO KAKO JE GOVORIO NEKADA, A ŠTA SADA RADI: Đilasova filozofija "pljuni, pa poliži" najbolje se vidi na primeru protesta (FOTO)

Autor:

Vesti

13.06.2023

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok je bio gradonačelnik, Đilas je govorio da niko ne sme da blokira grad i da je to opasno po život.

EVO KAKO JE GOVORIO NEKADA, A ŠTA SADA RADI: Đilasova filozofija "pljuni, pa poliži" najbolje se vidi na primeru protesta (FOTO)

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Predsednik SSP i nekadašnji gradonačelnik Beograda Dragan Đilas koji trenutno podržava prozapadne proteste u Beogradu, nekada je bio izričito protiv protesta, i to kada se nalazio na funkciji prvog čoveka srpske prestonice.

Ali da krenemo redom.

Tokom tzv. protesta "protiv nasilja" koji organizuju prozapadne političke partije, blokirana je "Gazela", a samim tim i deo međunarodnog auto-puta, kao i mnoge državne institucije, a organizatori protesta su se čak i bunili što im policija ne pruža podršku u onome što se može nazvati klasičnim kršenjem zakona.

Dragan Đilas, u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda, govorio je da niko ne sme da blokira grad jer je to opasno po živote sugrađana.

Foto: Printscreen/www.danas.rs

 

 

Tada je bilo opasno, a danas nije? 

Đilas je naima 2009. godine za medij Danas izjavio da "niko ne sme da blokira grad" i dodao da MUP treba da preduzme mere da spreči blokadu.

- Mnogi u ovoj zemlji smatraju da je normalno da blokiraju prugu, autoput ili gradske ulice, posebno raskrsnice. To je opasno i po živote sugrađana i po normalan život. Ja sam taksistima rekao – onog dana kada stupe u štrajk blokadom grada, više sa gradonačelnikom Beograda nemaju o čemu da razgovaraju - rekao je tada Đilas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (44)

Loading
Mima

13.06.2023 08:18

Djilas je vise dotakao dno

Stoja

13.06.2023 08:20

Čovek nikada u životu nije branio nijedan princip, jedino zna da brani sopstvenu pohlepu.

Snežana

13.06.2023 08:24

Đilas je 2009.godine normalno razmišljao i shvatao da je blokada grada i saobraćajnica nezakonita i loša i da to ne treba da se radi. Kao gradonačelnik je shvatao koliko je to opasno po građane a sada mu ta blokada ne smeta čak i učestvuje u njoj, jer žele haos u Srbiji i vlast bez izbora. Vrlo prevrtljivo razmišljanje Đilasa.

Miro Đ

13.06.2023 08:25

Đilas se povija kako vetar duva.