TURSKU BRIGA ZA MEĐUNARODNO PRAVO, NAORUŽAVA PRIŠTINU BARJAKTARIMA: Vučić o opremanju takozvane KSB - nismo uzeli njihove dronove jer su ih dali lažnoj državi!

Autor:

Vesti

25.06.2023

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mi smo odbili da kupimo Barjaktare, zato što su ih dali Prištini. Nećemo da sarađujemo sa njima na taj način - ističe predsednik Aleksandar Vučić.

TURSKU BRIGA ZA MEĐUNARODNO PRAVO, NAORUŽAVA PRIŠTINU BARJAKTARIMA: Vučić o opremanju takozvane KSB - nismo uzeli njihove dronove jer su ih dali lažnoj državi!

Foto: printscreen/TV Pink

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić kaže da je snaga naše vojske mnogo veća od tzv. KBS, ali su one sve opremljenije i naoružanije, pre svega turskim sredstvima.

– Moram ljudima da kažem nešto što ne znaju. Turci su ozbiljno naoružali KBS, koji ne sme da postoji po međunarodnom pravu. I baš ih briga za međunarodno pravo. Oni prave njihovu vojsku koja ne sme da postoji. Oni kažu to se promenilo činjenicom da su postali nezavisni. A nezavisni su po pravu jačeg, koje je proisteklo iz agresije. Turci su im dali protivtenkovske rakete, Barjaktare, vučene haubice. To sve danas ima KBS. Barjaktare nisu do sada podizali, nije im dao NATO. Oni imaju termovizijsku optiku, sa velikim dometom, i mi moramo biti veoma oprezni, i da imamo adekvatna sredstva ukoliko naš narod bude ugrožen – rekao je Vučić.

– Mi smo odbili da kupimo Barjaktare, zato što su ih dali Prištini. Nećemo da sarađujemo sa njima na taj način. Stigle su nam nedavno kineske bespilotne letelice, CH-90. nabavljamo dalje. Za pet meseci stiže nam do 1000 dronova kamikaza koje smo naručili na Bliskom istoku, da odvratimo potencijalnog agresora – kaže predsednik Vučić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (61)

Loading
Marko

25.06.2023 12:16

Svi pomažu Kurtiju, ali im to neće pomoći da uzmi ono što je naše.

Dijana

25.06.2023 12:24

Na nama je da ulazemo u vojsku jer jaka vojska znaci I jaka drzava.

Isidora

25.06.2023 12:24

Ko saradjuje sa lažnom državom Kosovo nije prijatelj Srbiji.

Nana

25.06.2023 12:29

Turci su ozbiljno naoružali KBS, koji ne sme da postoji po međunarodnom pravu. I baš ih briga za međunarodno pravo. Pomoc stize Kurtiju sa svih strana.