VLAST SE MENJA NA IZBORIMA, VOLJOM GRAĐANA: Vučić oštro reagovao na pobunu u Rusiji - Srbija nikad neće podržati puč ni u jednoj zemlji!

Autor:

Vesti

25.06.2023

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nismo puč podržali ni u Turskoj ni u Rusiji, ne bismo podržali ni u Americi, rekao je Aleksandar Vučić.

VLAST SE MENJA NA IZBORIMA, VOLJOM GRAĐANA: Vučić oštro reagovao na pobunu u Rusiji - Srbija nikad neće podržati puč ni u jednoj zemlji!

Foto: printscreen/TV Pink

Aleksandar Vučić

Predsednik Republika Srbije Aleksandar Vučić je na početku gostovanja na TV Pink komentarisao događaje u Rusiji.

- Naravno, Republika Srbija nikada neće podržati puč ni u jednoj zemlji, nikakav prevrat korišćenjem vojske. Nismo to podržali ni u Turskoj ni u Rusiji, ne bismo podržali ni u Americi. To su stvari koje ne smete da dozvolite. Vlast se menja na izborima, voljom građana - kazao je on.

Predsednik je dodao da će ovaj događaj ostaviti posledice, i po stanje na bojištu u Ukrajini, i na unutrašnjepolitičko stanje.

- Za razliku od većine koji misle "tresla se gora, rodio se miš", mislim da će ovo imati teške posledice. Putin je govorio o Prvom svetskom ratu, ne znam koliko gledaoci znaju, da Rusija nije izgubila u Prvom ratu. Imali su više divizija, ali je teška situacija iznutra, i strane službe koje su razbile jedinstvo u Rusiji, doveli do nemira u zemlji. Uprkos pokušaju Kerenskog, da u jednoj uspešnoj bici u junu 1917. godine preokrene stvar, izbija Oktobarska revolucija koja je dovela do decenija uništavanja, svega što je pravoslavno, i decenija uništavanja ekonomije - kazao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (50)

Loading
Mona-Linic

25.06.2023 10:24

Predsednik samo realno i pravicno gleda na sve

Tamara

25.06.2023 10:26

Puč ni u jednoj zemlji necemo podrzati jer se vlast dobija na izborima, nikako na silu

Ana_Ana

25.06.2023 10:26

Vlast se menja na izborima voljom gradjana,a ne bilo kakvom silom i nasiljem.

Andrijana

25.06.2023 10:26

Gradjani u Srbiji znaju koga zele. Verujem da je tako i u Rusiji