OGLASIO SE KOMANDANT ''KOBRI''! Na KiM nismo bili angažovani, kad dobijemo naređenje Vučića - Kurti, ROSU i Fit neće imati šta da kažu!

Autor:

Vesti

18.06.2023

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đošić je reagovao na izjavu prištinskog premijera Aljbina Kurtija, koji je rekao da su trojica pripadnika tzv. kosovske policije oteta sa teritorije Kosova i Metohije.

OGLASIO SE KOMANDANT ''KOBRI''! Na KiM nismo bili angažovani, kad dobijemo naređenje Vučića - Kurti, ROSU i Fit neće imati šta da kažu!

Foto: YouTube/Printscreen

Komandant odreda Vojske Srbije "Kobre" potpukovnik Darko Đošić poručuje da taj odred nije bio angažovan na Kosovu i Metohiji.

Đošić je reagovao na izjavu prištinskog premijera Aljbina Kurtija, koji je rekao da su trojica pripadnika tzv. kosovske policije oteta sa teritorije Kosova i Metohije.

- Odred Vojske Srbije 'Kobre' nije bio angažovan u rejonu AP Kosovo i Metohija, a kada po naređenju vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, budemo angažovani i kada dobijemo naređenje za upotrebu, mi ćemo ga u potpunosti izvršiti. Tada Kurti, Rosu i Fit jedinice neće imati ništa više da kažu - jasan je Đošić.

Podsećamo, i Ministarstvo odbrane Republike Srbije danas je demantovalo tvrdnje Aljbina Kurtija.

- Vojska Srbije obavlja svoje radne zadatke na administrativnoj liniji sa AP Kosovom i Metohijom, u skladu sa pozitivno-pravnim propisima Republike Srbije, naredbama vrhovnog komandanta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i shodno Vojno-tehničkom sporazumu iz Kumanova iz 1999. godine - istakli su iz ministarstva.

Iz vojnog resora su naveli da Vojska Srbije svoje akcije koordinira sa međunarodnim snagama koje se nalaze na teritoriji AP Kosovo i Metohija na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i u celosti ispunjava sve svoje, važećim propisima predviđene obaveze. 

- Vojska Srbije nikada neće dozvoliti da je lica iz Prištine koja se u kontinuitetu služe lažima na patološkom nivou poput Aljbina Kurtija, dovode u kontekst u kom ona nije. Vojska Srbije će i ubuduće odlučno nastaviti da obavlja sve zadatke koje pred nju postavi vrhovni komandant predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i da ispunjava sve zakonom predviđene obaveze - zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (50)

Loading
Cici

18.06.2023 17:52

Djokic dao jasnu poruku. Bravo momci

tole

18.06.2023 22:08

@Cici - Dovodjenje u red Kurtija i njegovih terorista mora da pocne, samo je pitanje da li ce zapad ili Srbija to uraditi.

Milana

18.06.2023 17:54

Sve oružane snage su spremne da brane naš narod i to ako treba na svakih sat vremena stavljati do znanja Kurtiju.

Tanja

18.06.2023 18:00

Kurti očigledno neće da se smiri nego provocira. Dobio je odgovor kakav zaslužuje. Ako krene Kobra na Kosovo i Metohija neće znati gde da beži.