ŠTA ĆEMO SAD? Hejteri se smejali Vučićevom "imaginarijumu", a sada roboti jezde Beogradom na vodi! (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.06.2023

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tajkunski mediji ismevali su najavu predsednika Srbije da će roboti biti kuriri u Beogradu na vodi, međutim, kao i mnogo puta do sad, Vučićeve reči ispostavile se kao potpuno tačne.

ŠTA ĆEMO SAD? Hejteri se smejali Vučićevom "imaginarijumu", a sada roboti jezde Beogradom na vodi! (VIDEO)

Foto: Tanjug/printscreen

Propagandno glasilo pod kontrolom tajkuna Dragana Šolaka, portal Nova, objavio je u aprilu ove godine tekst koji bi danas po svoj prilici najradije izbrisao.

Reč je o članku pod naslovom "Dobro došli u Vučićev imaginarijum u kom roboti nose „razna čuda“ po Beogradu na vodi" u kome su Šolakovi kerberi pokušali da ismeju tvrdnje šefa države da će roboti biti kuriri u Beogradu na vodi.

- Veštačka inteligencija uskoro će preuzeti primat u mnogim oblastima, a čini se da predstavnici vlasti i dobar deo članstva Srpske napredne stranke upravo na to i računa. Taman kad smo zaboravili na propalu trampu sa Kinezima, gde smo mi trebali da mi uvaljamo pileće nogice i svinjske papke, a da zauzvrat dobijemo leteće automobile, došla je najava predsednika Srbije da će roboti raznositi "razna čuda po Beogradu na vodi" - pisali su tada dežurni hejteri, a već danas zbog toga moraju da gutaju knedle.

 

Foto: printscreen

 

Naime, kao i mnogo puta do sada, reči lidera Srbije ispostavile su se kao tačne, tako da nije bilo ono "rekao, pa porekao", što je česta praksa predstavnika opozicije, koji redovno sebi "skaču u stomak".

- Mi ćemo za nekih mesec i po, dva meseca, imati prve robote koji će ljudima raznositi razna čuda ljudima po kućama u Beogradu na vodi. Imaćemo vozila bez vozača i to sad imaju Amerika i Kina i verujem da ćemo mi biti prvi u Evropi. Ljudi koji su došli u Beograd su jedni od najvećih stručnjaka iz Rusije i Ukrajine - najavio je Vučić u aprilu, a već sada, sredinom juna, prvi roboti kreću se Beogradom na vodi, kao što se može i videti u snimku ispod.

 

Napredovali 40 mesta u oblasti digitalizacije

Naša država je inače postigla veliki napredak u oblasti digitalizacije. Naime, prema poslednjem globalnom izveštaju Svetske banke, koji uporedno prati napredak 198 ekonomija sveta u oblasti digitalne transformacije, Srbija se našla na 11 mestu na svetskom nivou, odnosno na visokom četvrtom mestu u Evropi.

U odnosu na 2020, Srbija je napredovala 40 mesta, što nas je dovelo na prvo mesto u regionu, ali i ispred Austrije, Španije, Nemačke i Velike Britanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (24)

Loading
Jelena

15.06.2023 15:40

Evo su roboti. Šta će sad da kažu oni što su se smejali Vučiću.

Miro Đ

15.06.2023 18:09

@Jelena - Jelena: Pa da imaju obraza sada bi se izvinili, ali pošto nemaju obraza neće biti ništa.

Jelena

15.06.2023 15:41

Vučić je zapušio usta svim ovim nevernim Tomama. Bravo.

Veso S

15.06.2023 18:11

@Jelena - Jelena: Vučić je sa svojom odličnim rezultatima odavno im začepio usta.