MOŽEMO DA POVEĆAMO CENZUS NA PET ODSTO, DA TO BUDE PRAVI EVROPSKI MODEL: Vučić o navodima opozicije da je prekršio evropske norme

Autor:

Vesti

04.06.2023

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas o zahtevima opozicije.

MOŽEMO DA POVEĆAMO CENZUS NA PET ODSTO, DA TO BUDE PRAVI EVROPSKI MODEL: Vučić o navodima opozicije da je prekršio evropske norme

Foto: Tanjug printscreen

Lider Srbije Aleksandar Vučić govorio je o cenzusu i zahtevima opozicije, rekavši da lako može sve da bude po pravom evropskom modelu, što bi podrazumevalo povećanje cenzusa na pet odsto, budući da se opozicija "vređala" kada je on smanjen na 3.

- Kad god hoće izbore, dobiće izbore, ako hoće izbore u Beogradu, nema problema, dobiće, ali će dobiti i neke druge izbore, pa ćemo videti da li će biti i pokrajinski, republički...polako, niste i jedini učesnik političkog života u Srbiji, a sve što hoćete mi ćemo da vam ispunimo, ali ne baš u to formi koju vi hoćete. Beogradski izbori? Može, a biće još nekih izbora, nikakav problem. Ja mogu da im učinim još jednu uslugu, pošto su rekli da su uvređeni i povređeni, teško im je zbog smanjenja cenzusa na 3 odsto, da sam time prekršio evropske norme, evo da se dogovorimo pa svi zajedno povećamo cenzus na pet odsto, možemo na koalicije sedam odsto, da to bude pravi evropski model da oni konačno budu zadovoljni i da idemo pred građane Srbije. Tako će biti mnogo manje neodgovornih, oni koji misle da sa svoja tri odsto mogu da upravljaju Srbijom odgovorno - rekao je lider Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (113)

Loading
Pavle

04.06.2023 12:58

Kad opozicija trazi sve po evropskom modelu onda treba i cenzus vratiti na 5%.

Darko

04.06.2023 12:59

Dzaba opoziciji sve nece ih narod,ovi sto izlaze kazu izlaze protiv nasilja,a podrzavaju vesanje.Bolesno.

Jelena

04.06.2023 13:06

Povećaj Vučiću molim te pa da vidimo ko bi prešao cenzus.

Jelena

04.06.2023 13:07

Molim te ko Boga po povećaš cenzus jer oni ni ovih 3% ne mogu da predju a kamo li 5%.