GRUPA OMLADINACA IZ KOSOVSKOG POMORAVLJA KRENULA PEŠICE ZA BEOGRAD! Stižu u prestonicu 26. na veliki miting! ŽELE DA SE ZAHVALE VUČIĆU ZA SVE ŠTO ČINI ZA SRPSKI NAROD NA KOSOVU! (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.05.2023

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakli su da žele da se zahvale predsedniku Vučiću za napore koje ulaže u očuvanje srpskog identiteta na Kosovu i Metohiji, te da podrže sve dalje aktivnosti koje će doprineti napretku srpskog naroda na ovim prostorima.

GRUPA OMLADINACA IZ KOSOVSKOG POMORAVLJA KRENULA PEŠICE ZA BEOGRAD! Stižu u prestonicu 26. na veliki miting! ŽELE DA SE ZAHVALE VUČIĆU ZA SVE ŠTO ČINI ZA SRPSKI NAROD NA KOSOVU! (VIDEO)

Foto: Radio Televizija PULS

Grupa srpskih mladića krenula je rano jutros pešice iz Kosovskog Pomoravlja put Beograda kako bi učestvovali na velikom mitingu 26.maja. Kako javljaju sa terena, oko 9 časova stigli su u Bujanovac bez ikakvih problema.

Jutros, u šest časova, trinaestorica hrabrih mladića iz različitih sela Kosovskog Pomoravlja, uključujući Gornje Kusce, Ranilug, Veliko Ropotovo, Kosovsku Kamenicu i Draganac, započela su svoj pešački put ka Beogradu.

Ova samoinicijativna grupa krenula je sa ciljem da pruže podršku predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, na velikom mitingu koji će se održati 26. maja.

Istakli su da žele da se zahvale predsedniku Vučiću za napore koje ulaže u očuvanje srpskog identiteta na Kosovu i Metohiji, te da podrže sve dalje aktivnosti koje će doprineti napretku srpskog naroda na ovim prostorima. Njihova posvećenost, hrabrost i optimizam jasno pokazuju koliko im je stalo do budućnosti svoje zajednice i da su spremni da se bore za svoje ideale.

Republika

Foto: Radio Televizija PULS

Omladinci sa Kosova koji su pešaka krenuli u Beograd

 

Ovi mladići su odlučili da prepešače neverovatnih 470 kilometara od Korminjana do Beograda. Planiraju da dnevno prelaze oko 40 kilometara, uz obezbeđena prenoćišta duž puta. Njihova odlučnost i hrabrost su impresivni, a njihov poduhvat simbolizuje duboku posvećenost i podršku srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Grupa je opremljena vozilom koje ih prati i u kojem se nalazi garderoba za presvlačenje i neophodne zalihe vode kako bi im bilo omogućeno da se osveže tokom puta.

Republika

Foto: Radio Televizija PULS

Omladinci sa Kosova koji su pešaka krenuli u Beograd

 

Ovaj izuzetan pešački poduhvat mladića iz Kosovskog Pomoravlja predstavlja primer hrabrosti, vere i snage mladih generacija koje su spremne da se angažuju i daju podršku svojoj zemlji i liderima. Njihova predanost i entuzijazam inspirišu i motivišu sve nas da se borimo za bolju budućnost i ostvarivanje zajedničkih ciljeva.

(Republika/RTV Plus)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (160)

Loading
Kosovar

17.05.2023 11:30

To je znak patriotizma. Da je sreće da svi imamo to u sebi kao što to ima narod sa Kosova i Metohije.

Ina

17.05.2023 11:31

Stvarno lep gest.

Ana

17.05.2023 11:32

Bravo omladinom vi ste carevi

Ana

17.05.2023 11:56

@Ana - Setili su se takvog poteza da ce se vecno pamtiti i prepricavati, jako velika cast.