PLAČE ZA RUŽIĆEM I PLJUJE PO NARODU: Teška patetika državnog sekretara, pati za eksministrom!

Autor:

Vesti

16.05.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je zemlja nadanja, u kojoj narod veruje da je jedna glava spasenja i jedna glava rešenja svih problema. Ti si svoju ponudio. Ovaj narod ne zaslužuje ništa i nikoga, poručio Nemanja Trnavac iz SPS partijskom drugu

PLAČE ZA RUŽIĆEM I PLJUJE PO NARODU: Teška patetika državnog sekretara, pati za eksministrom!

Foto: Tanjug/S. Radovanović, YouTube/Printscreen

Socijalista Nemanja Trnavac, inače državni sekretar u Ministarstvu za javna ulaganja, "otvorio je dušu" i zaplakao za partijskim drugom Brankom Ružićem jer je, mada sa zakašnjenjem, podneo ostavku na mesto ministra prosvete posle masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, gde je ubijeno je devetoro učenika i radnik obezbeđenja i povređeno šestoro đaka i nastavnica istorije.

A usput je Trnavac, član Gradskog odbora SPS u Čačku, slasno ispljuvao narod Srbije. 

- Ovo je ovde Balkan, prostor večitih težnji ka boljem sutra. Ovo je zemlja nadanja, zemlja u kojoj narod veruje da je jedna glava spasenja i jedna glava rešenja svih problema. Ti si svoju ponudio.  Ovaj narod ne zaslužuje ništa i nikoga. Hvala ti što si dozvolio da sam blizu tebe i što si dozvolio da neki od nas uče pored tebe. Tu sam, to sam ti već rekao - naveo je Trnavac na Fejsbuku 7. maja, kada je Ružić podneo ostavku.

Na taj potez Ružić se odlučio tek četiri dana posle tragedije, i to nakon pritiska javnosti koja je taj čin cenila kao gest moralne odgovornosti. 

Republika

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Branko Ružić podneo ostavku tek posle pritiska javnosti

Ivica Dačić, partijski šef Trnavca i Ružića, izjavio je juče da je redovno u kontaktu sa eksministrom prosvete:

- On je čovek koji je bio na licu mesta, video sve te ubijene učenike i veoma je teško to podneo. To se nije desilo u obrazovnom procesu, pa da vi kažete da je on lično odgovoran. Ali ja to prihvatam kao njegov odnos prema tome šta se desilo u njegovom resoru. Rekao sam da želim da mu zahvalim za sve što je radio i siguran sam ga će još moći da doprinesi interesima društva.

Lider SPS i ministar spoljnih poslova kazao je i da ima ideje ko bi Ružića zamenio, ali da se o tome još nije razgovaralo:

- Po našim propisima on je i dalje ministar dok mu ostavku ne verifikuje Narodna skupština na prvoj sledećoj sednici. Ona nastaje period od petnaest dana kada premijerka trena da predloži novog. Imamo više imena, ne bih da govorim o tome. Nisam sa tim ljudima još razgovarao. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading