NUNS POKAZAO PRAVO LICE! Napada Republiku zbog frustracija Bodrožića!

Autor:

Vesti

09.05.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako u Srbiji postoji stotine medija i svi su izveštavali o dve tragedije, NUNS, na čelu sa Željkom Bodrožićem, saopštio da najoštrije osuđuje pisanje portala Republika o sahrani ubijenih u masakru u okolini Mladenovca.

NUNS POKAZAO PRAVO LICE! Napada Republiku zbog frustracija Bodrožića!

Foto: youtube.com/printscren

Željko Bodožić, predsenik Nezavisnog udružena novinara Srbije (NUNS), rešio je izgleda da dve tragedije koje su zadesile Srbiju (zlo)upotrebi za obračune (sa neistomišljenicima).

NUNS, koji predvodi Bodrožić, saopštio je, naime, da najoštrije osuđuje pisanje portala Republika o sahrani ubijenih u masakru u okolini Mladenovca. 

- Podsećamo portal Republika da svojim pisanjem i ostalim pratećim multiledijalnim sadržajem dodatno ne uznemirava porodice žrtava, kojima je u ovim trenucima najteže. Izuzetno je važno u izveštavanju o ovakvim događajima da postoji duh saosećanja i diskrecije. Ovakvo pisanje kod porodice žrtava može da dovede do ponovne traumatizacije, a kod publike do panike, jer senzacionalizam u čitavoj javnosti stvara osećaj ugrožene bezbednosti, dolazi do kolektivnog straha, anksioznosti, uznemirenosti, povlačenja - naveli su iz NUNS.

U ovako uopštenom saopštenju upadljivo izostaje šta to konkretno zameraju. Osnovano se pretpostavlja da je to zato što nemaju šta, inače bi jedva dočekali. 

Pisanje o sahrani, kako kažu, dovodi do panike među građanima?! Da li je to Bodrožić postao i nadripsiholog kao što je nadrinovinar pa izmišlja nepostojeće principe u novinarstvu?!

Nije Republika izmislila crnu hroniku. Time se bave mediji na celoj planeti. Niti je u konkretnom slučaju Republika, iz ugla profesionalne etike, izveštavala drugačije od ostalih glasila. Ne samo ovde, već i u regionu i svetu. 

Otuda se nameće pitanje da li se to Bodrožić sada možda sveti i targetira Republiku jer je upravo naš portal uz Srpski telegraf problematizovao izbor Bodrožića za predsednika NUNS jer će o tome ko krši Kodeks novinara Srbije posredno moći da odlučuje čovek koji je pravosnažno osuđen za, verovali ili ne, 15 krivičnih dela!

Te da je sporno što se Bodrožić, koji je godinama u klinču sa zakonom, latio uloge da deli "pravdu" u medijima po principu "kadija te tuži, kadija ti sudi".

Sumnju u njegovu objektivnost i profesionalnost pojačavala je činjenica da je bio politički angažovan i promenio pet stranačkih dresova - DS, LSV, GSS, LDP, PSG.  

Umesto da se bave promovisanjem medijskih standarda i unapređenjem novinarske profesije NUNS, ocenjuje za Republiku Marko Matić iz Centra za odgovorne medije, nastavlja da se bavi vođenjem privatnih ratova svog predsednika: 

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Marko Matić o zloupotrebi NUNS

- Upravo zbog ovakve prakse ovo udruženje odavno je izgubilo svaki ugled o čemu svedoči i činjenica da mu je pristupio gotovo zanemarljiv broj profesionalnih novinara u Srbiji. I najzad, sve dok to udruženje bude instrument za vođenje ličnih ratova Željka Bodrožića i nekolicine njegovih jurišnika, NUNS neće imati nikakvo moralno pravo da drži lekcije drugima.

Bodrožić je, podsetimo, uvek kažnjavan po džepu, ne i zatvorom, i to za devet uvreda, tri klevete i po jednu poresku utaju, kršenje javnog reda i mira i povredu ugleda. Ima i brojne prekršajne kazne, od vožnje u alkoholisanom stanju preko fizičkih obračuna do korišćenja narkotika (marihuane). 

Na pitanja Republike zašto je NUNS targetirao naš portal i da li je to zloupotreba NUNS  za (lične) obračune pošto su i ostali mediji takođe izveštavali o tragedijama Bodrožić nije odgovorio.

 

Za šta je kažnjavan 

- devet uvreda
- tri klevete
- poreska utaja
- kršenje javnog reda i mira
- povreda ugleda

 

Politički preletač

 2003.
kandidat za poslanika na listi DS koju je vodio Boris Tadić

2004.
ispred GSS, čiji je šef bio Goran Svilanović, kandidovan za predsednika opštine Kikinda

2007.
šansu da bude poslanik dobio na listi kandidata koalicije LDP, GSS, SDU, LSV, koju su promovisali Čedomir Jovanović i Nenad Čanak

2012.
LDP i Čedomir Jovanović šansu za ulazak u parlament dali su mu i pre devet godina. U koaliciji sa LDP tada je bio i SPO Vuka Draškovića

2014.
poslednja šansa koju je imao kod LDP, tada je na listi za poslanike bio na 82. mestu

2017.
obavljao PR delatnosti i bio kikindski portparol u štabu PSG, koji je tad predvodio Saša Janković

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading