ONI SU OPOZICIJA SRBIJI: Ministarka Kisić o političkim protestima kojima se vređaju žrtve!

Autor:

Vesti

08.05.2023

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić poručila je da je protest dela opozicije, zakazan za danas u Beogradu, politički i da je organizovan u "odsustvu njihovog konkretnog plana da Srbiji bude još bolje i da još više napreduje".

ONI SU OPOZICIJA SRBIJI: Ministarka Kisić o političkim protestima kojima se vređaju žrtve!

Foto: Tanjug/V. Sporičić

U Srbiji su se za 48 sati dogodile dve tragedije, dva masovna ubistva kada je Kosta Kecmanović (13) ubio osmoro đaka i domara, a nekoliko njih ranio u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar", a Uroš Blažić ubio osmoro ljudi, a nekoliko njih ranio. Umesto da izađe sa konkretnim rešenjem šta kao društvo možemo da uradimo, opozicija je rešila da politizuje bol građana Srbije i organizuje političke proteste. 

- Te stranke iz opozicije su opozicija Srbiji - rekla je Kisić za TV Prva i navela da je i njena ćerka bila na nastavi u školi blizu Osnovne škole "Vladimir Ribnikar" u vreme zločina.

Kisić je rekla i da kada su raščlanjivali delove sistema nisu uspeli da nadu koja je karika konkretno bila slaba kod tragedije u školi, ali da ocigledno mora bolje i brže da se reaguje, "prvenstveno da se spreči kako se nešto slično ne bi dogodilo".

Republika

Foto: Nikola Mutić, Facebook

Kosta Kecmanović ubio je osmoro đaka i jednog domara, a nekoliko njih ranio

Kisić je rekla da će ministarstvo koje ona vodi biti jedno od glavnih u zajedničkom delovanju više ministarstva - zdravlja, obrazovanja, policije... - da bi se brzo reagovalo kada se posumnja da može da se dogodi vršnjacko nasilje.

Na pitanje da li treba zabraniti društvene medije koji negativno uticu na mlade, Kisić je rekla da nije sigurna koliko je to tehnicki moguće.

- Moramo se zapitati šta dovodi do toga da mladi gledaju takve sadržaje, pa čak i da objavljuju simulacije takvih događaja - rekla je ministarka Kisić.

Kisić je kazala da je Ministarstvo za brigu o porodici sprovelo istraživanje među učenicima trećeg i četvrtog razreda u Srbiji, čiji preliminarni rezultati pokazuju da oni "itekako uvažavaju porodicne vrednosti", kao i da je u najvećem broju slučajeva "porodica zadržala svoju snagu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (80)

Loading
Ena

08.05.2023 14:49

Dok ceo svet odaje poštu žrtvama nasilja, opozicija koristi ovu tragediju da bi prikupila jeftine političke poene.

Vanja

08.05.2023 14:52

Narod ne voli sebičnjakoviće i ološe poput opozicije!

Tijana

08.05.2023 15:08

Sramni potezi opozicije koji se nisu udostojili ni za vreme dana zalosti da se povuku i ucute malo, nemaju obraza ni stida.

Ана

08.05.2023 15:09

Дарија је у праву, опозиција код нас није супротстављена власти, него народу!