CEO REGION JE UZ SRBIJU! Tuga sve ujedinlia: PLAČU ZAGREB, PRIŠTINA, PODGORICA, BANJALUKA...

Autor:

Vesti

05.05.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga je ujedinila ceo region!

CEO REGION JE UZ SRBIJU! Tuga sve ujedinlia: PLAČU ZAGREB, PRIŠTINA, PODGORICA, BANJALUKA...

Foto: Tanjkug/AP

Srbija plače, a sa njom i ceo region. Ovako bi se ukratko mogla opisati trenutna situacija nakon stravičnih zločina koji su počinjeni u prethodna dva dana u našoj zemlji. 

Naime, nakon masakra koji je u OŠ ,,Vladislav Ribnikar" izvršio trinaestogodišnji K.K. dogodio se i jeziv zločin u Mladenovcu, u kom je Uroš Blažić ubio osam ljudi, a ranio 13 njih. 

Ono što predstvalja jednu svetlu tačku, ukoliko je i može biti u svim ovim trenucima, jeste činjenica da se sa građanima Srbije saoseća gotovo ceo region, te su tako počast stradalim mališanima odali meštani Zagreba, Prištine, Banjaluke...

U Bosni i Hercegovini danas je proglašen Dan žalosti, a crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je da će Dan žalosti u čast stradanju srpskih žrtava u Crnoj Gori biti u nedelju.

-  Moguće da će biti dva dana žalosti. Danas sam hteo da kolege nakon ovog obavestim da ćemo to uraditi. Na ovaj način upućujem saučešće porodicama stradalih i povređenih u ovom neverovatno tragičnom događaju koji se desio dva puta u kratkom periodu u Srbiji - rekao je Abazović.

U Zagrebu, u čast stradalima, sveće se pale kod spomenika Petru Preradoviću na Cvetnom trgu, dok su se u Prištini meštani okupili ispred Narodnog pozorišta. Banjalučani su izašli na Trg Krajine gde pale sveće i ostavljaju cveće pored "Krivog sata". 

Podsetimo i širom Srbije, u različitim gradovima, organizovana su okupljanja u čast stradalih u OŠ ,,Vladislav Ribnikar", te su tako okupljeni građani prethnodnog dana u Kragujevcu, Užicu, Požarevcu, Somboru, Zrenjaninu, Valjevu, Kraljevu, Kosovskoj Mitrovici i drugim gradovima palili sveće, ostavljali cveće i igračke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading