ALEKSANDAR ANTIĆ: Nećemo dozvoliti da Srbija stane

Autor:

Vesti

13.05.2023

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Antić je rekao da ovakva politička zloupotreba nacionalne tragedije nije do sada viđena

ALEKSANDAR ANTIĆ: Nećemo dozvoliti da Srbija stane

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Direktor "Koridora Srbije" i nekadašnji ministar u Vladi Srbije Aleksandar Antić komentarisao je proteste opozicije koji su sinoć održani u Beogradu.

Antić je rekao da ovakva politička zloupotreba nacionalne tragedije nije do sada viđena.

- Umesto da su sa roditeljima i celom Srbijom pokazali poštovanje prema nevinoj ubijenoj deci, vođe dela opozicije su se jučerašnjim protestom i blokadom mosta Gazela okrenuli novom nasilju. Nasilju prema ogromnoj većini Srbije koja ne misli kao oni. Ovakvu političku zloupotrebu nacionalne tragedije nismo do sada videli. 

 
Pošto na izborima mogu tek jedva da pređu cenzus, pomislili su da dane velike tragedije treba da iskoriste da traže ono što jedino imaju kao politiku – ostavke predsednika i vlade. Nema tu nikakvog saosećanja sa žrtvama i sa njihovim porodicama, nema ni brige za decu i njihovu bezbednost, ima samo i jedino beskrupulozne borbe za vlast u kojoj gaze po uspomenama na nevine žrtve.
 
To što traže da „Srbija stane“ ne želi niko u Srbiji. Ali to je njihov jedini plan, da stane privreda, da stane saobraćaj i da sve bude onako kao kada su oni bili na vlasti. To se neće dogoditi.
 
Srbija ima pravo, a ima i obavezu da kaže da ne želi da stane, ni da učestvuje u promociji nasilja, onda kada je nasilje odnelo mlade živote. Svako kome je stalo do Srbije koja brine o sebi i o svojoj deci ima dužnost da to glasno i kaže i da dođe na veliki narodni skup 26. maja. To će biti naš snažni odgovor svima koji žele da zaustave Srbiju, da na silu i pretnjama odgovorimo dostojanstvom i mirom. Podrška takvoj Srbiji je podrška našoj budućnosti u kojoj će deca biti bezbedna, a Srbija složna i razvijena. - rekao je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading