OVAKO SU UBILI PANIĆA, SADA BI PONOVO DA UBIJAJU! Vandalizam kriju pod plaštom demokratije! (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

08.05.2023

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i na mnogim demonstracijama u proteklim decenijama u Srbiji, i na protestu protiv hapšenja Radovana Karadžića desilo se najgore – izgubljen je ljudski život.

OVAKO SU UBILI PANIĆA, SADA BI PONOVO DA UBIJAJU! Vandalizam kriju pod plaštom demokratije! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/km1389

Četrdesetjednogodišnji magacioner iz Mladenovca Ranko Panić, izbeglica iz Korenice i pristalica Srpske radikalne stranke, teško je povređen 29. jula u Beogradu tokom protesta protiv hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića, a preminuo je 15. avgusta.

Kako tvrde radikali, Panić je umro od povreda koje je zadobio na mitingu, dok je beogradska štampa prenela izveštaj sa obdukcije u kom se navodi da je umro od posledica jakog udarca u stomak. Prema tim navodima, Paniću je puklo debelo crveo, usled čega je dobio sepsu, ali još nije utvrđeno da li je kobni udarac nanet rukom, nogom, kolenom ili se povredio na neki drugi način.

Okružno javno tužilaštvo naložilo je da sudsko medicinski odbor uradi veštačenje "na okolnosti vrste i težine povreda, kao i mehanizma njihovog nastanka i uticaja na Panićevu smrt". Portparol tužilaštva Tomo Zorić rekao je da je to učinjeno da bi se rasvetlile okolnosti pod kojima je Panić umro:

"Da se traži od istražnog sudije da se odredi medicinsko veštačenje i da se uđe u tu proceduru istražnih radnji - to je regularna procedura kada stigne obdukcioni nalaz."

Ovaj slučaj dospeo je u javnost bez prethodnog oglašavanja policije ili drugih nadležnih organa, tako što su ga predstavnici Srpske radikalne stranke izneli u medije i za govornicama u Skupštini Beograda i republičkom parlamentu.

Posle jednoipomesečne letnje pauze srpska skupština nije mogla da počne sa razmatranjem dnevnog reda, jer su radikali tražili da se prvo rasvetli Panićeva smrt. Tek onda Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čijem čelu je socijalista Ivica Dačić, saopštilo je da je formiralo radnu grupu koja će ispitati dešavanja na protestu radikala.

Panića je, kako tvrde, ubio bivši režim, na čelu sa Tadićem, a u čijem su vrhu bili Šutanovac, Jeremić, Đilas i Janković. Samo ubistvo navodno je bilo sakriveno i 20 dana nijedan medij nije smeo da objavi da je Ranko Panić mrtav, dok RTS vest nije objavio čitavih mesec dana.

Izveštaj policije potvrdio je da je Ranko Panić tokom demonstracija zadobio povrede usled preterane i neopravdane upotrebe sile od strane pripadnika niškog odreda žandarmerije.

Dakle, dok su bili na vlasti ubijali su ljude, a sada bi kao opozicija da to čine ponovo.

Nadajmo se da će ljudi ostati hladnih glava i da neće dozvoliti da ih zavede šačica beščasnika radi sopstvene promocije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (72)

Loading
Kristina

08.05.2023 12:47

Ovo što radi opozicija je van svake pameti. Roditelji nisu sahranili svoje voljene, oni prave haos i nerede u državi.

mik

08.05.2023 12:48

Sa ovim performansom nece nista postici.

Maj

08.05.2023 12:49

sta drugo ocekivati od tajkunskih medija, jeziv je nacin sto u vreme zalosti sve ovo rade, sramota.

Nina

08.05.2023 12:49

Zasto da se ne ujedinimo, da odbolujemo i zajedničkim snagama trazimo sta promeniti, resenja , da odrzimo stabilnost drzave, zasto da opozicija i mediji pozivaju na nemire i proteste, ne misleći na porodicu zrtava . Imace prilikd na izborima i mirnim putem da izađu na megdan.