VUČIĆ O MERAMA DRŽAVE: Imate mesec dana da dostavite oružje bez posledica

Autor:

Vesti

07.05.2023

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u gostovanju u Dnevniku RTS govorio je o merama koje je država uvela nakon dva masakra koja su se dogodila na Vračaru i u Mladenovcu.

VUČIĆ O MERAMA DRŽAVE: Imate mesec dana da dostavite oružje bez posledica

Foto: RTS/printscreen

- Uzimamo nelegalno oružje, imate mesec dana da dostavite bez posledica, samo donesite i ostavite. Juče smo između Krnjače i Ovče iza zgrade pronašli, bilo je više automatskih pušaka, 650 metaka. Molim ljude da samo odu u stanicu i ostave to. Očekujem odgovornost od ljudi, ali ne samo to, već da dobijemo milione metaka na taj način, životi će biti sačuvani na taj način - istakao je on.

Dodao je da smo radili na tome, ali da je potrebno nastaviti dalje.

- To će naići na velike otpore, već nailazi. Imali smo dovoljno građanske hrabrosti i poštenja da kažemo nešto mora da se preduzme. Onda idemo u Skupštinu i povećavamo kazne, a onda policija upada, pa kod koga pronađe oružje, ako vam se isplati da dobijete 5,10, 15 godina, nema problema. I neće biti „nisam znao“, ne interesuje nas. Država to neće da toleriše - naglasio je predsednik.

Naglasio je da će se ići na 90 odsto smanjenja legalnog oružja, te da se to ne tiče lovačkog oružja, već kratkih cevi.

- Po prvi put uvodimo obavezu, tih 50.000 ljudi koji ostanu s oružjem biće kontrolisani jednom godišnje, moraće da se javi, inače će neko da bane kod njih, da vidimo da li ste koristili narkotike, to će važiti i za lovce. Mi time sprečavamo neuračunljive da počine ovakve masakre i zločine - istakao je predsednik.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (85)

Loading
Lola

07.05.2023 20:12

Odgovorna odluka države.

Lena

07.05.2023 20:12

Drzava pruza sansu da se bez posledica preda oruzje

Mihajlo

07.05.2023 20:13

Razumno, veoma odgovorno je od strane predsednika. Budimo odgovorni svi I uradimo šta je do nas.

MarkoG

07.05.2023 20:13

Svi koji poseduju oruzje bez dozvole treba da ga predaju policiji. Time ce biti mirniji u startu! A drugi koji imaju dozvolu za oruzje trebaju imati kontrolu naravno.