RODITELJE PLAŠE CENOM A UDŽBENICI BESPLATNI! Medijske manipulacije Šolakove mašinerije

Autor:

Vesti

21.04.2023

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preneli objavu s društvenih mreža, a prećutali da đaci u Beogradu od naredne školske godine neće plaćati knjige

RODITELJE PLAŠE CENOM A UDŽBENICI BESPLATNI! Medijske manipulacije Šolakove mašinerije

Foto: Nova S, Profmedia, Shutterstock

U glasilima tajkuna Dragana Šolaka ne biraju sredstva da napadnu vlast, pa su tako pokušali da zloupotrebe decu i njihove roditelje, posebno osetljive kada su cene udžbenika u pitanju.

U nameri da unese konfuziju i paniku među roditelje, portal Nova u tekstu "Stigle prve ponude za udžbenike, komplet ide i do 18.000 dinara: Roditelji pobesneli kad su videli kakvim forama ih izdavači potkupljuju" pišu kako će kupovina knjiga za školarce i ove godine biti veliki izdatak za kućni budžet.

Međutim, opšte je poznato svima, osim Šolakovim "profesionalcima", da je grad Beograd još prošle godine najavio da će svi osnovci i srednjoškolci dobiti besplatne udžbenike za predstojeću školsku godinu.

- Pojedine osnovne škole već su poslale spiskove potrebnih udžbenika sa cenama za narednu 2023/2024. školsku godinu, a njihova ukupna cena iznosi oko 18.000 dinara. Ova cena, ali i "napomena" za sve one koji se odluče da posredstvom škole obezbede školske udžbenike, razbesnela je roditelje koji su svoje nezadovoljstvo izneli na društvenim mrežama. Među pobesnelim roditeljima je i Sanela I. iz beogradskog naselja Mirijevo, majka budućeg petaka Mladena, koja za Nova.rs kaže da "kupovina knjiga preko škole nije za svačiji džep" - piše, između ostalog, Šolakov portal.

I onda naširoko prenose priču mame Sanele s društvenih mreža (?!). Na ovakav pokušaj obmane reagovali su čak i ostali iz Šolakove "Junajted medije" poput lista Danas, koji je praktično demantovao kolege s portala Nova.

Šolakovi mediji su manipulatori koje svet nije video, ocenjuje u razgovoru za Republiku generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost Mario Spasić

Foto: printscreen

Mario Spasić: Koga oni napadaju dobija veću podršku naroda

Stalnim izvrtanjem činjenica i poluistinama pokušavaju da, kako obrazlaže, prevare građane i ometaju rad državnih organa:

- Oni nisu shvatili da koga kod napadaju u narodu dobija još veću podršku. Njima nije istina cilj, već samo da bace kofu fekalija na čoveka, koje im se vraćaju kao bumerang. Možda bi za njih bilo korisno da se unormale i budu kredibilni mediji, ali Šolak to neće da dopusti jer je finansijski interes jači od interesa naroda i države.

Sekretarijat za obrazovanje: Ne dovodite ljude u zabludu

Sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu grada Beograda Nenad Radić izjavio je da će, na predlog gradonačelnika Aleksandra Šapića i odlukom Skupštine grada Beograda, svakom učeniku osnovnih i srednjih škola biti obezbeđen besplatan komplet udžbenika.

On je zbog pojave dezinformacije u vezi s tom odlukom uputio apel roditeljima da prate isključivo informacije koje o tome objavljuje gradska uprava:

- Svaki učenik će dobiti svoj komplet, poklon grada. Nadamo se da će se staviti tačka na dovođenje ljudi u zabludu jer to nije nikom u interesu, osim za skupljanje jeftinih političkih poena.

Moj stav
Aleksandar Marković
poslanik i član Predsedništva SNS

Republika

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Marković: Teški licemeri

- Najlicemernije je to što ti isti mediji svakodnevno govore o nekakvoj cenzuri, diktaturi, o tome kako su, tobože, ugroženi, a dlaka im sa glave ne fali uprkos svim monstruoznostima koje objavljuju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading