UMRO SLOBODAN LALOVIĆ! Bivši ministar preminuo u 69. godini!

Autor:

Vesti

18.04.2023

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lalović je rođen u Beogradu 1954. godine, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu 1978. godine. Radio je u jugoslovenskom sindikatu, a kasnije je bio savetnik u Savezu sindikata Srbije. Bio je šef pravne službe u Savezu samostalnih sindikata Srbije i konsultant u UGS Nezavisnost.

UMRO SLOBODAN LALOVIĆ! Bivši ministar preminuo u 69. godini!

Foto: Printskrin/Youtube/RTV Bor

Slobodan Lalović - Lale, pravnik, političar, ministar i savetnik sindikata preminuo je 16. aprila u Beogradu. 

Lalović je rođen u Beogradu 1954. godine, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu 1978. godine. Radio je u jugoslovenskom sindikatu, a kasnije je bio savetnik u Savezu sindikata Srbije. Bio je šef pravne službe u Savezu samostalnih sindikata Srbije i konsultant u UGS Nezavisnost.

U politiku je ušao kao predsednik Izvršnog odbora Socijaldemokratije, a nakon izlaska iz stranke osniva Socijaldemokratsku partiju. Nakon 5. oktobra bio je sekretar Komisije za ispitivanje zloupotreba u privredi, do maja 2002. godine.

U tom periodu bio je i član UO EPS-a. Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike postaje 2004. godine u prvoj Vladi Vojislava Koštunice, a 2006. godine prelazi u Demokratsku stranku Srbije.

 

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading