KRUPNI EVROLIGAŠKI PLANOVI VEČITIH! Partizan i Zvezda ZAJEDNO na F4 sledeće sezone?

Autor: Aleksa Simić

Sport

18.04.2023

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški stručnjaci Vladimir Kuzmanović i Zoran Stevanović veruju da je uščešće srpskih timova u Evroligi evidentno i da će biti još jači sledeće sezone.

KRUPNI EVROLIGAŠKI PLANOVI VEČITIH! Partizan i Zvezda ZAJEDNO na F4 sledeće sezone?

Foto: Starsport

Ben Bentil na "večitom derbiju" u duelu sa Danteom Egzumom

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana i naredne sezone, najverovatnije, igraće Evroligu bez obzira na to ko osvoji AdmiralBet ligu! Večiti rivali bili su prava atrakcija tokom regularnog dela elitnog takmičenja, posebno crno-beli koji su izborili plasman u top osam. Srbija je poznata kao zemlja košarke u kojoj navijači prave atmosferu za pamćenje, što se moglo primetiti na mečevima u Areni i Pioniru prethodnih meseci. Zbog toga su čelnici lige odlučili da daju dve specijalne pozivnice za večite rivale. U tom slučaju jedan klub bi prošao kao osvajač regionalnog takmičenja, a drugi preko vajld-kard. Posebno je zanimljivo što će naredne sezone i Crvena zvezda da igra u Areni, tako da će na svakoj utakmici srpskih klubova u Beogradu biti preko 20.000 navijača.

Bivši košarkaš Crvene zvezde Vladimir Kuzmanović u razgovoru za Republika.rs poručio je da se naredne sezone očekuje pravi spektakl.

- Učešće oba tima je evidentno i nadam se da će biti potvrđeno na sastanku Evrolige s obzirom da ruskih klubova još nema i činjenicu da se Partizan ove godine plasirao u plej-of, a Zvezda ostvarila veliki učinak od 17 pobeda. Treba uzeti u obzir i to da Srbija ima najbolji učinak u Evroligi, prema tome velike su šanse da zaigraju sledeće sezone, a i narednih godina kada se promeni format takmičenja - rekao je Kuzmanović, pa je dodao:

Foto: Starsport

Vladimir Kuzmanović

- Velika je šteta što se Zvezda nije dočepala četvrtfinala. Dolazak Duška Ivanovića na Mali Kalemegdan je jedan od recepata kako treba funkcionisati, nadam se da će ostati i naredne sezone. Početak narednog takmičenja bi trebalo započeti na onaj način kao kad je Ivanović došao u Zvezdu, pošto klub sa prethodnim trenerom i rosterom uopšte nije bio konkurentan za top osam.

Rezultatom srpskih klubova u Evroligi zadovoljan je i legenda Partizana Zoran Stevanović.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zoran Stevanović

- Dobro je što ćemo imati dva kluba u Evroligi. Naravno, rano je još bilo šta prognozirati. Očekujem dobre partije od Partizana u samoj završnici, a do naredne sezone ima još dosta vremena. Svakako da je Zvezdi i ove sezone malo nedostajalo da se nađe među osam najboljih. Verujem da će srpski timovi biti još jači naredne godine - rekao je Stevanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading