ODREĐEN PRITVOR POLICAJCIMA KOJI SU UPUCALI SRBINA NA KOSOVU: Jedan se sumnjiči da je pucao, trojica da nisu prijavili slučaj!

Autor:

Vesti

12.04.2023

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovanović se još nalazi na lečenju u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici i nije životno ugrožen.

ODREĐEN PRITVOR POLICAJCIMA KOJI SU UPUCALI SRBINA NA KOSOVU: Jedan se sumnjiči da je pucao, trojica da nisu prijavili slučaj!

Foto: Youtube/kosovoonline

Policajcu koji je pucao na Milana Jovanovića i trojici koji nisu prijavili slučaj, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, i oni su suspendovani sa dužnosti, saopštio je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja.

On je na Fejsbuku objavio da se istraga zbog ranjavanja Milana Jovanovića kod Bistričkog mosta, na putu između Kosovske Mitrovice prema Leposaviću, nastavlja i da će svi koji su počinili prekršaj biti kažnjeni.

- Nakon obavljenog razgovora inspektorata policije i odlukom tužioca, četiri policijska službenika su uhapšena i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati. Trojica policijskih službenika se sumnjiče da nisu prijavili slučaj, a jedan zbog sumnje da je pucao iz vatrenog oružja... Na preporuku policijskog inspektorata Kosova, kosovska policija ih je suspendovala - napisao je Svečlja.

On je takođe dodao da preliminarna istraga pokazuje da se vozač M.J. "navodno nije zaustavio" nakon signala policajca da to učini i da je nastavio vožnju prema Zvečanu.

- Nakon toga, policijski službenik je pucao iz pištolja na automobil, pri čemu je povređen građanin M.J. - dodao je.

Oglasio se PIK

Policajac koji je ranio Milana Jovanovića iz Zvečana, kao i još trojica koji slučaj nisu prijavili, terete se za krivična dela "ubistvo u pokušaju" i "neprijavljivanje krivičnog dela", saopšteno je iz policijskog inspektorata Kosova (PIK).

Istražitelji policijskog inspektorata Kosova uhapsili su, kako se navodi, četiri policajca koji su u ponedeljak uveče u blizini Leposavića ranili jednu osobu.

Policijski inspektorat Kosova saopštava da su na osnovu do sada dobijenih informacija i dokaza, suspendovana četiri policijska službenika, tri službenika koja nisu prijavila slučaj i jedan službenik zbog neprijavljivanja i učešća u slučaju - navodi se u saopštenju PIK-a.

Nakon što su preduzeli više istražnih radnji u koordinaciji sa tužilaštvom, istražitelji policijskog inspektorata su, kako se dodaje, danas u večernjim satima uhapsili četiri policijska službenika zbog sumnje da su počinili krivično delo "neprijavljivanje krivičnog dela", a jedan od njih je osumnjičen za krivično delo "ubistvo u pokušaju".

Odlukom tužioca određeno im je zadržavanje od 48 sati, dodaju iz policijskog inspektorata.

Posle ranjavanja Milana Jovanovića, kosovska policija je u saopštenju negirala da su policajci, kako su napisali, na bilo koji način umešani u pucnjavu i ranjavanje Srbina Milana Jovanovića iz Zvečana, da bi tek posle podne u novom saopštenju objavila da su četiri policajca suspendovana zbog ovog slučaja.

Jovanović se još uvek nalazi na lečenju u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici i kako Tanjug saznaje, njegovo stanje je posle operacije stabilno i on je van životne opasnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading