ZAČUO SAM PUCANJ I OSETIO BOL U RAMENU! Srbin ranjen kod Zvečana: Bio sam uplašen! Oglasio se Petar Petković!

Autor:

Vesti

11.04.2023

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin Milan Jovanović ranjen je sinoć u blizini Zvečana.

ZAČUO SAM PUCANJ I OSETIO BOL U RAMENU! Srbin ranjen kod Zvečana: Bio sam uplašen! Oglasio se Petar Petković!

Foto: Facebook

On je kasno sinoć prevezen u KBC u Severnoj Mitrovici, nakon ranjavanja kod Bistričkog mosta u blizini Zvečana. Ranjeni Jovanović je izjavio za Kosovo onlajn da se na mestu na kom je ranjen nalaze jedino pripadnici kosovskih specijalaca.

- Sinoć po povratku iz Leposavića dole u Bistrici gde je njihova baza, nakon prolaska kroz punkt samo sam začuo pucanj i bol u ramenu. Ne mogu da budem sto posto siguran ko je pucao, ali u onoj bazi sem njihove vojske i policije ne verujem da ima bilo kog drugog. Čuo sam prasak stakla pozadi i napred iskreno i nije mi bilo svejedno uplašio sam se, produžio sam dalje, krenuo kući. Stigao sam do mesta Šaren kamen i šta je dalje bilo, gde su kola, ko me je doveo pojma nemam - rekao je Jovanović

Nakon prijema u KBC u Severnoj Mitrovici Jovanović je operisan na hirurškom odeljenju i prema rečima dežurnog hirurga nalazi se van životne opasnosti, ali se njegovo stanje i dalje prati.

Petar Petković: On je otac troje dece i porodičan čovek!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je napad na Milana Jovanovića koji je sinoć zadobio prostrelnu ranu na Bistričkom mostu i dodao da je na njega pucala Kosovska policija, ali da će to, kaže, naravno demantovati.

Foto: printscreen

Petar Petković

- Reč je o porodičnom čoveku, koji ima troje dece, taksisti. Na tom slobodno mogu da kažem potpuno nelegalnom punktu kod Bistričkog mosta, Kosovska policija svakog dana zaustavlja Srbe i maltretira ih. Više puta smo govorili da oni nemaju prava da budu na severu KiM, jer je to suprotno svim sporazumima. Međutim, Aljbin Kurti i Priština ne haju za to, krše sve sporazume, dodatnim provokacijama pokušavaju da izazovu neku neprimerenu reakciju Srba na KiM, jer su očigledno tenzije i kriza danas potrebni samo Prištini, jer je to jedini način da se izbegne ZSO - rekao je Petković za Kosovo online.

Petković je podsetio da je zabeleženo preko 300 incidenata od trenutka kada je kosovski premijer Aljbin Kurti došao na vlast, a da je samo u poslednjih mesec dana 12 opljačkanih kuća. 

- Videćete reakciju Kosovske polcije, oni imaju dva pristupa, ili sa jedne strane da kriminalizuju Srbe ili će da demantuju navode - dodao je Petković.

Petković je upitao zašto policija ne pokaže snimke sa Bistričkog mosta.

- Tražio sam i prošli put od Dželjalja Svečlje da pokaže snimke, nije to hteo da uradi - rekao je Petković.

Petković ističe da je po ko zna koji put pala srpska krv.

- Kurti ne želi mir, ne želi ništa da sprovodi od dogovornog. Mi činimo sve što je do nas da sačuvamo mir, bezebendost, da Srbi i severno i južno do Ibra žive u miru - rekao je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading