PETKOVIĆ REAGOVAO NA SRAMNU ODLUKU SUDA U UROŠEVCU: Puštanje Kurtijevog ekstremiste korak je ka oslabađanju!

Autor:

Vesti

16.03.2023

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud u Uroševcu preinačio je pritvor Kurtaju u kućni pritvor.

PETKOVIĆ REAGOVAO NA SRAMNU ODLUKU SUDA U UROŠEVCU: Puštanje Kurtijevog ekstremiste korak je ka oslabađanju!

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagovao je na Tviteru na odluku suda u Uroševcu da pripadnika tzv. KBS Azema Kurtaja, koji je na Badnje veče pucao na srpskog dečaka Stefana Stojanovića i njegovog rođaka Miloša Stojanovića, pusti iz pritvora u kućni pritvor.

Odluka tzv. suda u Uroševcu da pripadnika tzv. KBS pusti u kućni pritvor, korak je ka oslobađanju Kurtijevog ekstremiste koji je želeo da ubije Stefana i Miloša na Badnji dan u Gotovuši. 

Dok se Srbima na KiM presuđuju drakonske kazne bez ikakvih svedoka i materijalnih dokaza Odluka tzv. suda u Uroševcu da pripadnika tzv. KBS pusti u kućni pritvor, korak je ka oslobađanju Kurtijevog ekstremiste koji je želeo da ubije Stefana i Miloša na Badnji dan u Gotovuši - napisao je Petković na Tviteru.

 

 

Prema navodima optužnice, okrivljeni je namerno, uz upotrebu oružja, prouzrokovao veliku opasnost po živote i tela ljudi, tako što je, dok se vozio automobilom u pravcu Brezovice, stigao do sela Gotovuše, kada je naišao je na grupu građana koju su ometali, onemogućavali slobodno kretanje vozila.

Kurtaj je pred sudom rekao da nije kriv.

Da podsetimo, Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21) ranjeni su na Badnji dan u Gotovuši kada su se vraćali iz seče badnjaka. Na njih je iz vozila pucao Albanac Azem Kurtaj koji je pobegao sa lica mesta, ali je kasnije uhapšen.

Miloš je ranjen u šaku, a mali Stefan je zadobio prostrelnu ranu ramena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading