AU, PA OVO BOLI! Kad hapsite Terminatora?! Jeremić i Ćuta napali seriju, tviteraši ih razapeli!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobrkali stvarnost i fiktivne likove, pa se očekuje da uskoro zatraže hapšenje filmskih likova - zbog ubistava

AU, PA OVO BOLI! Kad hapsite Terminatora?! Jeremić i Ćuta napali seriju, tviteraši ih razapeli!

Foto: Profimedia, Tanug, ATA Images

Opozicionari Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke, i Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik i lider pokreta Ekološki ustanak, započeli su sa svojim saborcima i partnerima novu akciju.

Pošto se na političkoj sceni izgleda ne snalaze baš najbolje, o čemu svedoči poverenje građana koje se, prema nekim analizama, svodi na promile, rešili su da se uhvate ukoštac s novim protivnicima! Probili su led s junacima serije "Južni vetar".

Ali kako se prvi mačići u vodu bacaju, šanse su im velike u odmeravanju snaga sa Terminatorom, Rambom, Čakom Norisom, Džejmsom Bondom, koji bi, prema njihovom mišljenju, trebalo da odgovaraju što ubijaju - na filmskom platnu.

TRAŽILI BOJKOT

Naime, tvorci "Južnog vetra" našli su se na njihovom udaru jer su zaključili da se u delu poslednje epizode, emitovane u nedelju, optužuju organizatori protesta ekoloških organizacija u Gornjim Nedeljicama da su plaćeni da se bune protiv iskopavanja litijuma.

Kako je Srpski telegraf juče pisao, istakla se Ivana Parlić, Jeremićeva uzdanica i poslanica Narodne stranke, koja je u nizu objava na Tviteru čak optužila tvorce serije da su propagandisti predsednika Aleksandra Vučića i zatražila od glumaca i producenata da se "izvinu".

"Zar onakav fudbaler da završi u kriminalu"

O besmislenosti i tragikomičnosti pokušaja Jeremićeve ekipe i Ćute da diskredituju ekipu "Južnog vetra" ukazuje čak i reakcija voditelja Ivana Ivanovića, naklonjenog opoziciji.

- Neverovatno je da se ovakve stvari dešavaju, zbog Tviter šizofrenije. Pritom, da je bar neko odgledao epizodu do kraja ako već veruju u fiktivne likove. Spojler: nije bilo podmićivanja aktivista, samo ga je navukao tom pričom da bi ga predao kriminalcima. Podrška za Bikovića - napisao je on na Tviteru.

Nadovezao se i komičar Srđan Dinčić.

- Ćuta u šoku da je Biković od onakvog fudbalera, reprezentativca završio u kriminalu - aludirajući na uloge u "Montevideu" i "Južnom vetru".

Posle prozivki da je nepismena ispravila je u "izvine", a onda okuražena zatražila čak i bojkot serije iliti cenzuru. I dok je ona bitku vodila na frontu društvenih mreža, Jovanović je izašao na teren - "banuo" u Beogradsko dramsko pozorište na konferenciju za medije povodom premijere predstave "Laž", u kojoj nastupa Miloš Biković, nosilac glavnog lika u "Južnom vetru", da bi ga napao da se ismeva njihova borba protiv kopanja litijuma.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ, TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr, Twitter/Printscreen

Miloš Biković i Ivana Parlić

 

Biković se, međutim, nije dao zbuniti, pa je i Ćuti objasnio da film nije pravi život:

- Ako treba da biram između zarade i čistog vazduha, svakako ću izabrati čist vazduh, ali niko ne može da se raspravlja s fiktivnim junacima u nekoj TV seriji jer je reč o fiktivnoj priči.

DA SE "IZVINU"

Prethodno je odgovorio i Parlićevoj, poželevši uspeh u borbi s fiktivnim likovima:

- Poštovana Ivano Parlić, mislim da, pre svega, svi treba da se "izvinu" meni jer sam u toj seriji prikazan kao kriminalac. Glavni lik izgleda kao ja i još se zove Maraš... Miloš, Maraš, kapirate? Namerno mi ovo rade. Moja puna podrška za vašu borbu s fiktivnim likovima - sarkastično je odgovorio Biković, uz savet Ivani Parlić da bar odgleda epizodu do kraja da bi mogla da se raspravlja.

Analitičar Stevica Deđanski kaže za Srpski telegraf da je izuzetno zanimljivo što su opozicionari rešili da se bace u borbu s izmišljenim likovima:

- Oni se bave serijama, ne značajnim političkim problemima poput KiM. Zato se nameće pitanje: zašto su se toliko potresli? Da li su ih scenaristi, producenti možda uboli u bolno mesto.

Scenarista: Svi se bave parčetom scene, a
imate i poslanika koji šmrče kokain

Scenarista "Južnog vetra" Petar Mihajlović je poručio da se pogleda cela epizoda pre kritikovanja i da nikakva namera nije postojala, te da "meštani nisu pomenuti":

- Ja sam ponosan na to što smo uradili. Ne pričam o kvalitetu, možda ne znam da pišem. Ne mogu da sprečim negativne konotacije, ali zahtevam da pogledaju bar jednu epizodu... U parčetu scene su pomenute nevladine organizacije i borci za ekologiju, ne meštani. Likovi su fiktivni. U petoj epizodi, druga scena pojavljivanja istog lika, on se nalazi u agenciji koja se bavi iskopavanjem i priča nešto potpuno drugo. Da se iz konteksta izvadi deo scene i da se na osnovu toga priča o celoj produkciji, to je valjda odlika nekih drugih.
Podsetio je na još neke scene i ukazao na razliku između fikcije u filmu i realnog života:

- Imate Skupštinu, gde se intonira srpska himna, a poslanik šmrče kokain, imate ubistvo novinarke koje je predstavljeno kao samoubistvo, državnu službu koja tera kriminalce na teren gde treba da prođe "Južni tok", treba da gledate širu sliku. Ovo je jedna scenica i o tome se radi. Samo tražim da se pre neke rasprave pogleda o čemu razgovaramo. Morate da gledate širu sliku, ne možete da izvadite kraj reklame za kladionicu i kažete svi su srećni, kladionice su dobre.

 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading