OGLASIO SE MINISTAR BASTA: Zašto je Rusija 1992. godine glasala za uvođenje sankcija?! (FOTO)

Autor:

Vesti

15.03.2023

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar privrede Rade Basta, koji je ustalasao političku scenu zahtevom da Srbija uvede sankcije Ruskoj Federaciji, oglasio se na Instagramu.

OGLASIO SE MINISTAR BASTA: Zašto je Rusija 1992. godine glasala za uvođenje sankcija?! (FOTO)

Foto: Ministarstvo privrede

On se direktno obratio ruskom amabasadoru u Beogradu Aleksandru Bocah Harčenku sa pitanjem zašto je Rusija 1992. godine u UN glasala za uvođenje sankcija našoj zemlji.

- Ruski ambasador Julij Vonorcov (prvi sleva) glasa za Rezoluciju UN 757 kojom se uvode sankcije našoj zemlji 30. maja 1992. Zamolio bih ambasadora Ruske Federacije u Srbiji gospodina Bocan-Harčenka da odgovori na pitanje: Zašto je Rusija 1992. godine u UN glasala za uvođenje sankcija našoj zemlji? - napisao je Basta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rade Basta (@rade.basta)

Podsetimo, Basta je nedavno pozvao sve ministre u Vladi Srbije da se hitno izjasne o ovom pitanju o kojem se mesecima lome koplja u Srbiji.

Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim - rekao je između ostalog Basta.

Kako je dodao, zapadne zemlje oštro zameraju Srbiji što se nije priključila sankcijama.

Od početka rata osuđujemo rusku agresiju na Ukrajinu, ali istovremeno štitimo nacionalne interese u odnosima sa Ruskom Federacijom. Zbog toga se u prvi mah nismo pridružili velikom broju zemalja koje su uvele sankcije zemlji agresoru. Ipak, situacija se svakim danom sve više komplikuje, a zapadne zemlje oštro zameraju Srbiji zbog toga što se nije priključila sankcijama - dodaje Basta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading