SPS-ov ministar traži uvođenje sankcija Rusiji!

Autor:

Vesti

13.03.2023

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Rade Basta iz koalicije SPS-JS zatražio je danas u saopštenju da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji zbog agresije na Ukrajinu.

SPS-ov ministar traži uvođenje sankcija Rusiji!

Foto: Ministarstvo privrede

Basta je, naime, pozvao sve ministra u Vladi Srbije da se hitno izjasne o ovom pitanju o kojem se mesecima lome koplja u Srbiji.

- Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim - rekao je između ostalog Basta.

Kako je dodao, zapadne zemlje oštro zameraju Srbiji što se nije priključila sankcijama.

- Od početka rata osuđujemo rusku agresiju na Ukrajinu, ali istovremeno štitimo nacionalne interese u odnosima sa Ruskom Federacijom. Zbog toga se u prvi mah nismo pridružili velikom broju zemalja koje su uvele sankcije zemlji agresoru. Ipak, situacija se svakim danom sve više komplikuje, a zapadne zemlje oštro zameraju Srbiji zbog toga što se nije priključila sankcijama - dodaje Basta.

Sa druge strane, kako Republika saznaje to nije usklađeno sa koalicionim partnerima.

Prema našim informacijama, o ovoj temi predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće u četvrtak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ali

13.03.2023 23:09

I romi hoce u Evropu.