PREMIJERKA POLOŽILA VENAC NA MESTO GDE JE UBIJEN ZORAN ĐINĐIĆ: Prisustvovali i ministri! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.03.2023

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polaganju venaca prisustvovali su ministri i ostali članovi Vlade Srbije.

PREMIJERKA POLOŽILA VENAC NA MESTO GDE JE UBIJEN ZORAN ĐINĐIĆ: Prisustvovali i ministri! (FOTO)

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/bs

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić položila je venac danas na zgradi Vlade, na mestu gde je ubijen Zoran Đinđić pre 20 godina.

Polaganju venaca prisustvovali su ministri i ostali članovi Vlade Srbije.

Podsetimo, danas se navršava 20 godina od ubistva Zorana Đinđića, prvog demokratski izabranog premijera u Srbiji i predsednika Demokratske stranke.

Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine, ispred Vlade u Nemanjinoj 11, a na njega je pucao snajperom pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Zvezdan Jovanović.

Za njegovo ubistvo su na po 40 godina zatvora osuđeni nekadašnji komandant JSO Milorad Ulemek Legija i Jovanović kao neposredni izvršilac kao i desetorica saučesnika, dok su dvojica vođa "zemunskog klana" Dušan Spasojević i Mile Luković Kum ubijeni u policijskoj akciji prilikom hapšenja.

Đinđić je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, uz prisustvo više od 70 stranih državnih delegacija, dok je u pogrebnoj povorci bilo više stotina hiljada gradana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading