REFORMA EPS i SRBIJAGASA! Premijerka saopštila važnu odluku: Vlada mora da se uhvati u koštac s tim!

Autor: Republika

Vesti

08.03.2023

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas da u reformi državnih preduzeća nema nazad, uprkos što postoje "neke kočnice", kao i da će prvo biti reformisani EPS i Srbijagas, a zatim i železnička preduzeća.

REFORMA EPS i SRBIJAGASA! Premijerka saopštila važnu odluku: Vlada mora da se uhvati u koštac s tim!

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

- Vlada mora sa tim da se uhvati u koštac. Da li ima nazad - ne. Mi to moramo da uradimo i zbog sveukupne konkurentnosti naše privrede i naše ekonomije, ali i sveukupne produktivnosti naše privrede i ekonomije - rekla je Brnabićeva.

Navela je da uvek postoje različite vrste kočnica, jer su to preduzeća koja zapošljavaju ogroman broj ljudi, koji se plaše promena.

- Prva dva preduzeća sa kojima to radimo su EPS i Srbijagas za koji, samim tim što smo usvojili akcioni plan za razdvajanje gasnog sektora, što podrazumeva postepunu liberalizaciju i otvaranje i Horgoša, tako je to stvar koju moramo da uradimo da bismo bili konkurentni - istakla je ona.

Kaže da nakon toga svakako slede dodatno železnička preduzeća, posebno u kargo sektoru, gde imaju veliku konkurenciju od kompanije Kosko koja je kupila luku Pirej. 

- Bez restrukturiranja i tržišnog načina poslovanja,  to je rupa bez dna i tu nema sreće za nas. Krenuli smo sa EPS-om i Srbijagasom i idemo dalje - poručila je Brnabićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading