ŠOLAK DOTAKAO DNO! Brani teroriste OVK i Kurtija samo da bi naudio Vučiću!

Autor:

Vesti

02.03.2023

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, koji je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog terorizma, tajkun bi da napravi nevinašce

ŠOLAK DOTAKAO DNO! Brani teroriste OVK i Kurtija samo da bi naudio Vučiću!

Foto: Tanjug/www.profimedia.rs

U glasilima Junajted medije tajkuna Dragana Šolaka upinju se svim silama da pokažu kako bivši predsednik SRJ Vojislav Koštunica zapravo nije napravio ogroman propust pošto je 2001. godine osuđenog teroristu Aljbina Kurtija abolirao. I iz srpskih zatvora pustio na slobodu njega i još 1.868 Albanaca koji su 1999. i prvoj polovini 2000. osuđeni za isto krivično delo - terorizam i udruživanje radi rušenja ustavnog poretka. 

Naime, list Danas, koji posluje u okviru te tajkunove medijske imperije, objavio je tekst pod naslovom "DOS oslobio 2.000 Miloševićevih talaca" u kom obrazlažu kako je došlo  do abolicije albanskih zatvorenika. A koju, kako navode, predsednik Srbije Aleksandar Vučić koristi kao "ključnu optužbu na račun opozicije":

- Govoreći o tome kako izgledaju razgovori u Briselu Vučić je izvukao papir sa potpisom bivšeg predsednika Jugoslavije Vojislava Koštunice kojim je pomilovan Aljbin Kurti. "Kurti odlično govori srpski, bio je u zatvoru dok ga Koštunica i Miloš Jovanović nisu pustili iz zatvora. Vidite potpis ovde, na pomilovanju. Tako izgleda kada neko potpiše, a ja nisam ništa potpisao", kazao je Vučić. Sličan argument koristio je nedavno i u Skupštini Srbije optuživši prethpdnu vlast da je iz zatvora pustila albanske teroriste.

I tu dolazimo do suštine! Dakle, providnom spin igrarijom pokušavaju od dokazanog albanskih terorista OVK i Kurtija da naprave neke nevine žrtve ondašnjeg režima Slobodana Miloševića koje je, eto, spasao čuveni legalista Koštunica!

I sve to da samo da bi nekakvim čudom pokušali da obore tu dokaznu popustljivosti prethodne vlasti i licemerje sadašnje opozicije. 

U tu svrhu citiraju sagovornike, kao što je kosovski novinar Fahri Musliu, inače autor knjige" Montirani procesi protiv kosovskih Albanaca", koji tvrde, a kako bi drugačije, da je puštanje albanskih terorista "ispravljanje jednog od najsramotnijih poteza Miloševićevog režima i njegovog pravosuđa". Dok je njegov utisak da se Koštuničina vlast nije dobrovoljno odlučila za aboliciju, već pod pritiskom iz međunarodne zajednice, NVO... 

I advokat Sead Spahović  tvrdi da su Kurti i ostali teroristi "držani kao taoci" pošto sudski procesi "nisu ličili ni na šta", a poentira Slobodan Samardžić koji je bio član kabineta Koštunice:

Foto: ATAImages

Slobodan Samardžić: Polovina zatvorenika bili nevini

- On (Vučić-prim.aut) daje celo Kosovo, a mi smo pustili 1.800 zatvorenika od kojih je polovina bila nevina, uhapšena bez ikakvog reda i zakona. Pritom mi smo bili izloženi neverovatnom pritisku Haškog tribunala, a nismo imali ničiju podršku

U razgovoru za Republiku Sandra Božić, potpredsednica Skupštine Srbije i članica Predsedništva SNS, kaže da je ovo pokušaj licemera da se operu od odgovornosti za veleizdaju koju su učinili ostavljajući srpski narod na KiM na cedilu uz ocenu "čega se pametan stidi, time se budala ponosi":

Foto: youtube.com/printscreen

Sandra Božić: Čega se pametan stidi time se budala ponosi

- Puštanje terorista na slobodu samo je jedan u moru spornih poteza, dok najveći problem ostaje to što su iste te teroriste posle birali za najbliže saveznike kada su postavili granicu između Srba i Srba, što nikad ne poriču i od čega se nikad neće oprati

Dok su, kako dodaje, rasparčavali srpsku zemlju busali su se u grudi kao najveće patriote, ali su zato utočiste i dozu patriotizma tražili po ambasadama i drugim zemljama bežeći od naroda kojeg se očigledno stide:

- Činjenice su jasne i govore o tome da kada su abolirali teroriste, Koštunica i njegovi saradnici potpisali su sebi političku smrtnu kaznu čiju presudu je izvršila narodna volja onda kada su poslati na smetlište istorije. Najbolje bi bilo da se ovim povodima ne oglašavaju, jer bi morali da ćute minimun 100 godina zbog štete koje su pljačkama i izdajom Srbije napravili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (133)

Loading
Dejan

02.03.2023 14:05

Od takvih izdajnika nista nas ne moze zacuditi,jadno i bedno.

Mile

02.03.2023 14:06

Žuti su dvehiljaditih devastirali Srbiju, uradili joj najgore što je moglo, i dalje se mi oporavljamo od tih posledica njihove vlasti

Cane

02.03.2023 14:08

Kakva su sve oni nepočinstva učili svrgnuvši Slobu, to je kap u moru što se u tekstu spominje

Milan

02.03.2023 14:08

Sve će uraditi samo da naude predsedniku koji se bori za Srbiju i Srpski narod