CRNOBELI FILM O SUDARU INDIGO I KRISTAL GENERACIJA: Priča o povratniku navučenog na greh

Autor:

Zabava

02.03.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno godinu dana otkako je pala prva klapa pred publiku stiže film "Indigo kristal", čija je premijera, zakazana za 7. mart u MTS dvorani, rasprodata za samo dva dana.

CRNOBELI FILM O SUDARU INDIGO I KRISTAL GENERACIJA: Priča o povratniku navučenog na greh

Foto: Nikola Mutić

Biće to prvi domaći crnobeli film prikazan na velikom platnu posle niza godina, najpre zamišljen kao diplomski studentski rad mladog reditelja Luke Mihailovića. Međutim, zanimljiva priča o sudaru indigo i kristal generacija, odnosno osoba rođenih od 1988. do 1998. i onih koji su život udahnuli u postratnom periodu, privukla je neka od najpopularnijih glumačkih imena. Tako glavne uloge tumače Miodrag Radonjić, Nina Janković, Denis Murić, Pavle Mensur, Miloš Petrović Trojpec i mnogi drugi.

- Pre nekoliko godina sam dobio scenario i odmah me je zainteresovala priča o momku kog tumačim, koji posle osam godina izlazi iz zatvora i pokušava da se uklopi u društvo. Ta komunikacija sa sopstvenom podsvešću za mene je bila veoma glumački izazovna - rekao je Radonjić, koji potpisuje i produkciju.

Republika

Foto: Nikola Mutić

 

Nije sloboda da radiš sve što hoćeš, sloboda je da ne radiš ono što nećeš - slogan je filma koji tokom četiri dana u Šapcu prati Vuka, povratnika iz zatvora u tumačenju Radonjića, u pokušajima da se uklopi u društvo. Međutim, on lako upada u situacije koje ga vuku na greh.

- Ko gleda film, vidi šta se desi s mojim junakom koji izabere da ne radi ono što hoće. Ovaj film je veoma slojevit, sadrži mnogo toga. Svako može pronaći nešto poučno i što može da doživi kao sopstvenu poruku - dodao je glumac koji se prvi put na velikom platnu pojavljuje s koleginicom s klase i kumom Ninom Janković.

Ona u nizu mladih u problemu tumači lik Maje, koja veruje da ljubav čini čuda.

- Lako je bilo raditi s kumom jer znam kako diše, jede, misli... Poznajemo se dobro, pa je tada sve mnogo lakše. Pored njega se osećam sigurno, i u kadru i na ulici - poručuje Nina.

Republika

Foto: Nikola Mutić

 

Glumac Denis Murić igra Zizija i pripada generaciji koja juri za novcem, a prilikom stvaranja lika, kaže, najzanimljivije mu je bilo koliko on tereta nosi sa sobom. Ponovo, po ko zna koji put, glumiće zajedno s Pavlom Mensurom.

- Ja više ne znam kako je biti u kadru bez Denisa - rekao je u šali mladi glumac, a zatim ocenio da junaci filma liče na ljude u Srbiji.

- Živimo u društvu gde postoje klinci koji na razne načine pokušavaju da zarade parče hleba i važno je da ih ne osudimo ili probamo, kao društvo, da razumemo. To nisu klošari, otpadnici, nego sposobni ljudi koji su zbog društvenog statusa i manjka mogućnosti tokom odrastanja primorani na pogrešan put.

Republika

Foto: Nikola Mutić

 

Radonjić: Hvala i onima koji nas nisu podržali

Film su producirali Radonjić i Miloš Avramović, odnosno producentske kuće "Arhangel studio" i "Režim", kao i Radio-televizija Srbije, uz podršku Ministarstva kulture, grada Šapca i Fakulteta dramskih umetnosti.

- Hvala i onima koji nas nisu podržali, nekim ozbiljnim filmskim organizacijama jer su nam time dali dodatnu snagu i veru u ovu priču - poručio je Radonjić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading