BRUKA I SRAMOTA! Samardžić: Dobro je što je Kurti pušten na slobodu

Autor:

Vesti

01.03.2023

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnja desna ruka Vojislava Koštunice je proglasio najvećeg neprijatelja Srbije žrtvom.

BRUKA I SRAMOTA! Samardžić: Dobro je što je Kurti pušten na slobodu

Foto: ATAImages

Profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka Slobodan Samardžić i partner Boška Obradovića, francuskog potrčka Miloša Jovanovića i gospođe Stamenkovski je u tajkunskom “Danasu” poručio kako je dobro što je Aljbin Kurti pušten na slobodu.

Naime, on je, aludirajući na predsednika Srbije Aleksandra Vučića rekao: “On daje celo Kosovo, a mi smo pustili na stotine zatvorenika, od kojih je polovina bila nevina”.

Nekadašnja desna ruka Vojislava Koštunice za kog se tvrdi da je jedini mogao da amnestira Kurtija koji je 8. decembra 2001. godine, nakon dve i po godine provedene u zatvoru u Nišu oslobođen očigledno poručuje kako je upravo Kurti bio nevina žrtva režima Slobodana Miloševića i da nije zaslužio da bude u zatvoru, prenosi Objektiv.

Cela njegova koalicija se nadala da će na skorašnjim pregovorima koji su vođeni u Briselu i koji su nazivali “Danom D” za KiM uroditi plodom za njih i da će Vučić potpisati dokumenta koja su mu ponuđena, ali te nade su im pale u vodu! Vučić NIŠTA NIJE POTPISAO.

Foto: Printscreen

Danas, naslovna strana

 

Ipak, Slobodan Samardžić – ćutolog iz vlasti iz vremena pogroma Srba 2004. i proglašenja nezavisnosti 2008. se na razne načine dovija kako bi opravdao svoju koaliciju kojoj trebaju izgovori za sva nečinjenja kojima su gubili Kosovo i Metohiju.

Podsetimo, Kurti je uhapšen na početku NATO agresije na Jugoslaviju pod optužbom za organizovanje terorističkih aktivnosti, a tvrdio je da je razlog za njegovo hapšenje “njegovo ideološko opredeljenje”.

Tadašnji potpredsednik republičke vlade Nebojša Čović izrazio je mišljenje da je Kurtija amnestirao predsednik Savezne Republike Jugoslavije Vojislav Koštunica. Odgovarajući na pitanje zašto je i na čiji zahtev Kurti oslobođen, Čović je izjavio da su mu poznata velika zalaganja iz međunarodne zajednice za njegovo puštanje iz zatvora. Da li je to vezano za posetu francuskog predsednika Žaka Širaka ili ne, to sami protumačite, rekao je tada Čović novinarima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Aca

03.03.2023 08:15

Pa ovo je dno dna, prosto da se čovek zapita da li je ovo izjavio srbin ili neki arnaut.

Zaki

03.03.2023 08:18

Pitam se na čijem je platnom spisku ovaj lik, šiptarskom ili briselskom.

Vanja

03.03.2023 08:20

Očigledno je da ovaj propali političar radi za nekoga, sigurno ne za Srbiju.

Janko

03.03.2023 08:23

Ko zna koliko je para dobio od šiptara da izjavi ovakvu nebulozu.