"Kako vas nije sramota, napadate Vučića baš na dan kada se BORI za Srbiju"!? Premijerka Brnabić odgovorila Balši Đogu!

Autor:

Vesti

27.02.2023

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đogo je na svom Fejsbuk nalogu postavio objavu u kojoj je napisao da je snimanje njegovog filma obustavio njegov školski drug Vučić.

"Kako vas nije sramota, napadate Vučića baš na dan kada se BORI za Srbiju"!? Premijerka Brnabić odgovorila Balši Đogu!

Foto: Printskrin/RTV Pink

Ana Brnabić, premijerka Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić komentarisala je sramno pisanje tajkunskog portala koji je preneo reči reditelja Balša Đoge koji je izjavio baš danas kada se predsednik Srbije bori za našu zemlju u Briselu, kako je baš Vučić zabranio snimanje filma “Košare”.

 

 

- Čovek inicirao snimanje Dare iz Jasenovca i Oluje, započeo obeležavanje bitke na Košarama, i sad je baš taj Aleksanar Vučić zabranio snimanje filma “Košare”? I to baš danas imate da kažete i da mu natovarite i to na leđa? Kako vas tačno nije sramota? Pobediće Srbija i Aleksandar Vučić sve ovo - napisala je Brnabić na Tviteru.

Inače, Đogo je na svom Fejsbuk nalogu postavio objavu u kojoj je napisao da je snimanje njegovog filma obustavio njegov školski drug Vučić, a reditelj i član UO Filmskog centra Srbije, Miroslav Lekić je otkrio o čemu se zapravo radi, te otkrio da je Đogo ušao na teren politike.

- Kada se oko Košara počeo graditi skandal, probao sam da objasnim o čemu se radi. Nije vredelo jer cilj kampanje i nije bio omogućiti snimanje filma o jednom tako važnom događaju nego napraviti atmosferu pogodnu za određene oblike političkih obračuna.

- Nije vredelo objašnjavati da su u pitanju dva potpuno različita projekta, da je producent odlučio da vrati sredstva dobijena na konkursu i tako Balši omogući da sa drugim producentom završi film. Međutim, Balša Đogo se nije kandidovao ni na jednom konkursu, nego ušao na teren politike.

Republika

Foto: youtube.com/Mondo

Balša Đogo

 

- 19. januara 2022. godine Balša Đogo je sam objavio da ostaje reditelj filma i serije Košare, iako je prethodna revizija i medijacija utvrdila da nije ispunio nijednu obavezu prema FCS i producentu.

- I evo godinu dana kasnije opet umesto filma dobijamo krivca zbog koga se film nije snimio.

To je sada prema Balši Đogu niko drugi do lično predsednik Aleksandar Vučić.

- Nije nikakva tajna da je predsednik već nekoliko puta govorio o značaju bitke na Košarama da inače podržava filmove sa tematikom koja je važna za našu nacionalnu istoriju (Dara iz Jasenovca, Zafranović snima Decu Kozare, snimljena je i Oluja-isti producent koji je treba da radi i Košare)

- Država stoji kao jedini finansijer filmova sa nacionalnom tematikom i nepravedno je optuživati da minira nešto što ona jedina podržava.

- Ne znam da li se Balša prijavio na neki dodatni konkurs na kome je odbijen pa zbog toga daje ovakve izjave ili misli da mu kao miljeniku dela establišmenta pripada da dekretom snima filmove .

- Nažalost pošto su svi krivci osim osnovnog iscrpljeni, sada smo morali da stignemo i do predsednika kao večitog dežurnog krivca. Tako je najlakše – izjavio je Lekić.

Izgleda da je Đogo zaboravio da nije ispunio nijednu obavezu prema Filmskom centru Srbije, a pritom je zadržao honoroar od 60.000 evra koje je producent prilikom raskida ugovora trebalo da vrati državi.

Hvalio se 2022. godine u januaru da ima podršku vlasti i Maje Gojković, a danas se to plasira na tajkunskoj N1 kako su zabrinuti da nema filma o Košarama.

Podsetimo, Đogo dinar nikada nije vratio Filmskom centru Srbije i državi Srbiji.

Ne znamo samo kako je predsednik Vučić mogao da zabrani film kada su sredstva dodeljena za sve nacionalne filmove, pa i “Košare”.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Olja

27.02.2023 18:20

Sramota sta radi opozicija, oni su bruka svoju zemlju oni ne vole. Lazima se sluze samo da napokoste.

Viki

27.02.2023 19:11

Sramota za opoziciju uvek napadaju Vucica kad ima nesto bitno za Srbiju, ovako ih nema nigde.

Maja

27.02.2023 19:13

Opozicija je bruka i sramota za svoj narod.

Pera

27.02.2023 19:29

Nije slučajno što je baš danas reditelj Balša našao da kritikuje Vučića dok se u Briselu bori za Srbiju ! Sramota , umesto podrške pred važan sastanak izreći kritike bez osnova !