GOTOVINA KUVAO SARMU ZA ŠEŠELJA: Momčilo Perišić obelodanio tajnu iz Haga: MOLIO ME DA SE TO NE SAZNA U HRVATSKOJ!

Autor: M. J. - J. D. J.

Vesti

21.02.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

General-pukovnik Momčilo Perišić, bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije i haški osuđenik, otkrio je da su hrvatski generali bili u strahu da se u njihovoj zemlji ne otkrije da su u pritvoru gostili lidera radikala Vojislava Šešelja.

GOTOVINA KUVAO SARMU ZA ŠEŠELJA: Momčilo Perišić obelodanio tajnu iz Haga: MOLIO ME DA SE TO NE SAZNA U HRVATSKOJ!

Foto: ST/printscreen

Perišić je o tome pričao tokom gostovanja u emisiji "Ćirilica" Milomira Marića, uz dosad nepoznate detalje o Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

DOBAR LOVAC

- Jedina dva, da kažem uslovno, robijaša, Šešelj i ja, nismo se baktali oko hrane, ali ja nisam bio neki veliki gurman, a on jeste. Voleo je punjenu papriku i sarmu i tražio je ko će to da mu pripremi. Ja dođem na ideju: "Evo, pozovi Antu Gotovinu, velikog nacionalnog heroja lijepe njihove. Slušaj, on će da ti spremi najbolju sarmu". I ubedimo mi Gotovinu, koji mu spremi lonac od 10 kilograma pun sarme - kaže Perišić.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Dodao je da su imali veliki dnevni boravak u kome su bili frižideri, za svakog po jedan.

- Pošto u taj frižider nije mogao da stavi toliki lonac, odneo ga je u svoju ćeliju i tamo je jeo - kroz smeh je otkrio general.

On je potom ispričao da je sledeća Šešeljeva "žrtva" bio Mladen Markač:

- Kaže mi Voja: "Sad ne mogu više da jedem sarmu, želeo bih punjenu papriku". Onda se ja setim Markača, takođe velikog bojovnika Hrvatske, koji je, inače strastan lovac i razume se u kulinarstvo. Nagovorili smo ga da Šešelju skuva lonac punjene paprike, tako da su mu dva Hrvata bili glavni kuvari.

IZMEŠANI NA SPRATU

Gotovina i Markač su ga, kaže, u jednom momentu iznervirali, pa je odlučio da im pripreti.

- Skupim sve nas sa sprata i kažem: "Šta mislite, veliki heroji hrvatskog naroda, ako ja sad pozovem neke novinare u Hrvatsku i kažem im: Vaši veliki heroji u Hagu su doživeli totalni fijasko. Postali su lični kuvari četničkom vojvodi Vojislavu Šešelju." Oni su me molili ko boga: "Nemoj!" I zaista nisam, a ovo sad prvi put pričam - dodao je Perišić.

Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

 

Lider radikala je ovu priču delimično potvrdio za Republiku.

- Perišić je veoma duhovit čovek. Nije tačno da mi je Gotovina kuvao sarme, ali Markač jeste spremao. Ja bih kupio meso i sve što treba i onda bi on kuvao. Čovek je bio lovac i ume da kuva. Mi nismo mogli da odlučujemo s kim ćemo biti u bloku, uprava je odlučivala o tome, i dobro nas je promešala - kaže Šešelj.

Pogodio i presudu i oslobađanje

Perišić je rekao i da su Srbi paradoksalan narod, a kao primer je naveo to što ga je Šešelj branio kada je bio optužen da je špijunirao za Ameriku.

- Šešelj je čovek koji je slobodouman, pa često dolazimo u borbu mišljenja, ali sa velikom dozom uvažavanja. U Hagu sam nacrtao njegovu karikaturu, koju su mu stražari uručili, pa mi je u šali rekao: "Dobićeš 20 godina robije, a zbog ove karikature još sedam". Verovali ili ne, toliko sam i dobio 2011, ali mi je posle toga rekao da je moja presuda najtanja i da će pasti. To se i desilo 2013, oslobođen sam po svim tačkama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading