DNO DNA! Bivšem načelniku Generalštaba glupo davati velike plate specijalcima: Ponoš pokušao da opljuje ulaganja u Vojsku, pa ga Tviter "zakopao"

Autor:

Vesti

20.02.2023

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok neki rade na tome da Vojska Srbije jača, drugi pokušavaju da je potpuno ocrne.

DNO DNA! Bivšem načelniku Generalštaba glupo davati velike plate specijalcima: Ponoš pokušao da opljuje ulaganja u Vojsku, pa ga Tviter "zakopao"

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg, Twitter/Printscreen

Danas je stigla lepa vest iz Abu Dabija, a to je da će Srbija nastaviti da jača svoju Vojsku, između ostalog i time što će primanja mladih ljudi u specijalnim jedinicama premašivati 2.000 evra.

Naime, lider Srbije Aleksandar Vučić koji se nalazi u dvonedeljnoj poseti Muhamedu Bin Zajedu u Emiratima, je pozvao mlade ljude da se prijave u specijalne jedinice, navodeći da će im osnovna plata biti 220 000 dinara, a da će im ukupna primanja premašiti 2000 evra. Vučić je objasnio da će specijalne jedinice biti organizovane u vidu piramide, a pored ostalog imati snažniji deo mehanizovanih jurišnih bataljona, kao i specijalne pešadijske jedinice, a specijalne jedinice biće naoruzane i tenkovima i pancirima.

Nije dugo trebalo da se aktivira opozicija i da ovaj vid poboljšanja za mlade ljude koji planiraju da se priključe Vojsci Srbije pokuša da potpuno ocrni.

Da nevolja bude veća, protiv viših plata u ovom sektoru je čovek koji se nakada nalazio na čelu Generalštaba Vojske Srbije, a to je Zdravko Ponoš, kome je ovo kako kaže "em glupo, em skupo". 

- Niko u Evropi nema 5.000 specijalaca, a Srbija nema ni potencijal za tu vođinu glupost. Godišnje bi to koštalo preko pola milijarde €. Uz to, priča o enormnim platama razvaljuje vojsku. Em je glupo, em je skupo, em ne radi, čak ni kao anestezija pred bruku 27.02. u Briselu - napisao je Ponoš na svom zvaničnom Tviter nalogu, očekujući podršku svojih pratioca.

 

 

RAZAPELI GA NA TVITERU

Ali ona nije usledila, naime, Ponoša su mnogi podsetili da su ga videli na delu, u vreme kada nije mnogo toga urađeno za našu vojsku.

- Tebe smo videli na delu, nažalost

- Bojiš se policije, sigurno ti savest nije čista

- Ma jok, ajde da pretopimo sve iz vojske, vojsku da rasputimo, sta ima veze neka nas zap**ava ko god hoce! Kakav si ti tenkre!

- Znamo svi da je tebi jaka vojska Srbije glupost, zato si rasformirao 63. padobransku i topio tenkove

Bili su samo neki od komentara Tviter zajednice koja je Ponoša "razapela", podsećajući ga na njegova nedela kada se nalazio na čelu Generalštaba Vojske Srbije i kada je trebalo da on uradi nešto konkretno za Vojsku.

EVO ZBOG ČEGA VEĆE PLATE

Podsetimo, Vučič je danas pozvao mlade momke da se prijave na konkurs, i dodao da je veliki broj upita poslat već prvog dana.

- Molim ljude da se što pre prijave i u Žandarmeriji će imati takve uslove. Moramo da imamo snažnu vojsku - rekao je Vučić i istakao da sve zemlje ulažu ogromne količine novca u naouružanje.

Foto: MUP Srbije

 

Lider Srbije je ukazao i na to da Srbija ima veliki broj tenkova, ali nema vozače i nišandžije.

- Zato moramo da imamo veće plate, a svako će primati preko 260 hilajda, značajno preko 2000 evra. Moj poziv mladim momcima i devojkama da dođu u Vojsku Srbije i vide šta zelimo da napravimo - rekao je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (272)

Loading
Sanja

20.02.2023 20:38

Ponoš Eva izjava ne čudi uopšte! Pa on je našu vojsku upropastio, doveo Srbiju na nivo civilne zaštite i njemu ovo i jeste glupost. Samo što ne zna da je i on sam glup.

Nikola

20.02.2023 20:39

Koji crni Ponoš da komentariše vojsku i specijalce?! Je l ovo vic neki?!

Dragan

20.02.2023 20:40

Pa za Pokopao je ovo glupost jer je njemu najnormalnije da ostavi svoje ljude na cedilu ako neko napadne!!!

Bojan

20.02.2023 20:41

Ponoša treba da bude sramota da pomisli da komentariše vojsku uopšte!!!