VAŽNO DA SE ODRŽI SASTANAK VUČIĆA I KURTIJA: Oglasio se šef delegacije EU u Srbiji

Autor:

Vesti

20.02.2023

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žiofre je istakao da su svi lideri EU izneli snažnu poruku da je to istorijska pilika za normalizaciju odnosa

VAŽNO DA SE ODRŽI SASTANAK VUČIĆA I KURTIJA: Oglasio se šef delegacije EU u Srbiji

Foto: Tanjug/AP

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanule Žiofre izjavio je danas da je veoma važno da se idućeg ponedeljka u Briselu održi sastanak posvećen nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i da mu prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

"Jako važan sastanak koji će uskoro da se dogodi, važno da će da prisustvuju Vučić i Kurti, i da će da se razgovara o predlogu Evropske unije", rekao je Žiofre novinarima u Beogradu na pitanje da li očekuje da na najavljenom sastanku dođe do napretka po pitanju francusko-nemačkog predloga.  

Žiofre je istakao da su svi lideri EU izneli snažnu poruku da je to istorijska pilika za normalizaciju odnosa i za napredak tako da je, kako je dodao, važno da se taj sastanak održi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (202)

Loading
Bilja

20.02.2023 14:28

Nadamo se da Kurti nece nista nanovo izmisljati i traziti. Zso mora da se formira zarad naseg naroda. Predsednik Vucic ce sve uraditi da tako bude.

Andrijana

20.02.2023 14:28

Bitno je da Vucic ode i pokaze stav Srbije.

Danica

20.02.2023 14:30

Svaki razgovor je važan, što se više razgovara više je šansi da se dođe do rešenja problema na KiM.

Sandra

20.02.2023 14:30

Postoji crvena linija poreko koje Vučić ne želi da predje a to je formiranje ZSO i poštovanje Briselskog sporazuma od strane Kurtija i vlasti u Prištini. Sve drugo bez toga nema smisla.