OPERACIJA "MUNDOBASKET"! Pešić i "orlovi" POLEĆU u završne bitke!

Autor:

Sport

20.02.2023

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije su pred odlučujućim bitkama za plasman na Svetsko prvenstvo.

OPERACIJA "MUNDOBASKET"! Pešić i "orlovi" POLEĆU u završne bitke!

Foto: Starsport

Muška košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu i počela pripreme za mečeve protiv Grčke i Velike Britanije, u poslednjem krugu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo krajem avgusta.

Kako je najavljeno iz Košarkaškog saveza Srbije, selektor Svetislav Pešić i igrači će se sutra obratiti na konferenciji za novinare.

Pešić je ranije odredio spisak od 24 igrača koji će konkurisati za poslednja dva duela u kvalifikacijama za SP.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

 

Na spisku se nalaze:

Danilo Anđušić (Partizan), Aleksa Avramović (Partizan), Dušan Beslać (Vojvodina), Nemanja Dangubić (Promiteas), Dejan Davidovac (CSKA), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Nikola Đurišić (Mega), Marko Jagodić Kuridža (Budućnost), Ognjen Jaramaz (Bajern), Marko Jeremić (Cedevita Olimpija), Stefan Jović (Saragosa), Vasilije Micić (Efes), Dušan Miletić (Đirona), Nikola Milutinov (CSKA), Luka Mitrović (Crvena zvezda), Nemanja Nedović (Crvena zvezda), Marko Pecarski (Mornar), Filip Petrušev (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (Peristeri), Dušan Ristić (Galatasaraj), Boriša Simanić (Saragosa), Uroš Trifunović (Partizan) i Aleksa Uskoković (Mega), Marko Gudurić (Fenerbahče).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marko Gudurić u dresu Srbije

 

Srbija će u petak, 24. februara, igrati protiv Grčke u Atini, a tri dana kasnije u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu sastaće se sa Velikom Britanijom. Prvo mesto na tabeli grupe I kvalifikacija za SP drži Letonija sa 15 bodova, dok Srbija i Grčka imaju po 13. Turska i Belgija su sakupile po 11, dok je Britanija poslednja sa devet bodova.

Letonija i Grčka su dva kola pre kraja kvalifikacija izborile nastup na SP, dok je Srbiji neophodna jedna pobeda u naredna dva duela za plasman na Mundobasket, koji će od 25. avgusta do 10. septembra biti održan u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Plasman na SP 2023. izboriće tri najbolje plasirane selekcije iz grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading