PEŠIĆEV SPISAK NE ULIVA POVERENJE: Srbija napada Grčku bez POLA reprezentacije?

Autor:

Sport

14.02.2023

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na koga će selektor stvarno moći da računa krajem februara?

PEŠIĆEV SPISAK NE ULIVA POVERENJE: Srbija napada Grčku bez POLA reprezentacije?

Foto: Starsport

Selektor Srbije Svetislav Pešić

Košarkaši Srbije krajem februara igraju odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Selektor Svetislav Pešić objavio je spisak od 24 košarkaša na koje računa za utakmice protiv Grčke (24. februara) i Velike Britanije (27. februara), a na spisku se nalaze:

Danilo Anđušić (Partizan), Aleksa Avramović (Partizan), Dušan Beslać (Vojvodina), Nemanja Dangubić (Promiteas), Dejan Davidovac (CSKA), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Nikola Đurišić (Mega), Marko Jagodić Kuridža (Budućnost), Ognjen Jaramaz (Bajern), Marko Jeremić (Cedevita Olimpija), Stefan Jović (Saragosa), Vasilije Micić (Efes), Dušan Miletić (Đirona), Nikola Milutinov (CSKA), Luka Mitrović (Crvena zvezda), Nemanja Nedović (Crvena zvezda), Marko Pecarski (Mornar), Filip Petrušev (Crvena zvezda), Aleksa Radanov (Peristeri), Dušan Ristić (Galatasaraj), Boriša Simanić (Saragosa), Uroš Trifunović (Partizan) i Aleksa Uskoković (Mega), Marko Gudurić (Fenerbahče).

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

 

Ipak, veliko je pitanje ko će od ovih košarkaša biti u sastavu protiv Grčke, a razlog je - Evroliga. Čak desetorica košarkaša na koje Svetislav Pešić računa za predstojeće izazove imaće obavezu da sa svojim klubovima igraju u elitnom evropskom takmičenju.

Evroligaši koji se nalaze na Pešićevom spisku su: Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović (Partizan), Ognjen Dobrić, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Filip Petrušev (Crvena zvezda), Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen), Vasilije Micić (Efes) i Marko Gudurić (Fenerbahče).

Partizan i Fenerbahče će međusobni duel odigrati 23. februara od 21 čas, Bajern će istog dana gostovati Makabiju od 20.05, dok će na dan meča Grčke i Srbije na teren Crvena zvezda i Alba (19.00) i Asvel i Efes (20.00).

Republika

Foto: Starsport

Vasilije Micić i Svetislav Pešić

 

Veoma je moguće da timovi neće pustiti svoje košarkaše, pa bi u tom slučaju u sastavu Srbije protiv Grčke bili:

Dušan Beslać (Vojvodina), Nemanja Dangubić (Promiteas), Dejan Davidovac (CSKA), Nikola Đurišić (Mega), Marko Jagodić Kuridža (Budućnost), Marko Jeremić (Cedevita Olimpija), Stefan Jović (Saragosa), Dušan Miletić (Đirona), Nikola Milutinov (CSKA), Marko Pecarski (Mornar), Aleksa Radanov (Peristeri), Dušan Ristić (Galatasaraj), Boriša Simanić (Saragosa) i Aleksa Uskoković (Mega).

Da li je ovaj sastav dovoljan da padnu Grci i da li će Pešić ipak imati neka pojačanja iz Evrolige ostaje da se vidi u danima koji su pred nama.

Dobra stvar je što je Srbiji potrebna jedna pobeda iz dve utakmice kako bi se plasirala na Mundobasket, a evroligaši bi mogli da puste svoje košarkaše bar za meč protiv Velike Britanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading