VEČITI NA TEŠKIM ISPITIMA: Partizan i Zvezda na ZAHTEVNIM gostovanjima traže proboj ka četvrtfinalu Evrolige!

Autor: MARIJA STEFANOVIĆ

Sport

09.02.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski velikani pred novim izazovima u elitnom takmičenju.

VEČITI NA TEŠKIM ISPITIMA: Partizan i Zvezda na ZAHTEVNIM gostovanjima traže proboj ka četvrtfinalu Evrolige!

Foto: Starsport

Luka Vildoza i Kevin Panter

Košarkaši Partizana i Zvezde imaće priliku u Nemačkoj i Izraelu da se približe četvrtfinalu Evrolige! Crno-beli će danas (20.30, Sport klub1) gostovati Bajernu u 24. kolu Evrolige, dok će crveno-beli nešto ranije izaći na teren (20.05, Sport klub 2) Menora Mivtačim arene, gde će odmeriti snage s neprijateljskim Makabijem.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

"Parni valjak" u odličnoj poziciji dočekuje duel s timom iz Minhena, na čijoj se klupi nalazi nekadašnji trener Partizana Andrea Trinkijeri, kao i igrači Vladimir Lučić, Ognjen Jaramaz i Kori Volden. Crno-beli se trenutno nalaze na sedmoj poziciji sa skorom od 12 pobeda i 11 poraza. Eventualnom pobedom u ovom meču srpski tim bi praktično osigurao plasman među osam najboljih ekipa u Evropi.

Trener Partizana Željko Obradović istakao je da njegovi izabranici moraju da budu oprezni u Nemačkoj.

- Utisak koji je ostao iz prve utakmice je da je to jedna veoma agresivna ekipa i tim koji se ne predaje nikada. Imali smo u jednom trenutku i 15 razlike, ali smo ušli u neizvesnu završnicu. Takva je bila i utakmica Bajerna pre nekoliko dana u Barseloni. Gubili su, ali su, na kraju, imali posed za pobedu. Jasno je da moramo da budemo oprezni - istakao je Obradović.

Klub iz Humske na ovom meču biće oslabljen neigranjem Joanisa Papapetrua.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

S druge strane, crveno-beli ne stoje tako dobro u Evropi kao njihov večiti rival. Nakon niza pobeda, dolaskom Duška Ivanovića, kola kao da su sad krenula nizbrdo. Klub s Malog Kalemegdana je vezao četiri uzastopna poraza (Armani, Virtus, Žalgiris, Partizan) i pao je na 13. poziciju sa skorom 10-13. Ukoliko srpski šampion želi da sačuva nadu za prolaz dalje, mora večeras da savlada tim iz Tel Aviva.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Duško Ivanović istakao je da će njegovi igrači morati da se biju ako žele da pobede u Tel Avivu.

- Izuzetno dobra ekipa, atletski vrlo jaka, igraju veoma dobro u tranziciji. Posebno su jaki na domaćem terenu. Svesni smo da će biti mnogo kontakata i moramo da odgovorimo na njih. Ne smemo da dozvolimo da oni preuzmu kontrolu jer, u tom slučaju, gubimo - zaključio je Ivanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading