ŽESTOK ODGOVOR PONOŠU, MINISTAR BEZ DLAKE NA JEZIKU: Sramota je kako vređa čast i uniformu!

Autor:

Vesti

21.02.2023

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao odgovor na bahate i zavidne komentare Zdravka Ponoša, oglasio se ministar odbrane Miloš Vučević!

ŽESTOK ODGOVOR PONOŠU, MINISTAR BEZ DLAKE NA JEZIKU: Sramota je kako vređa čast i uniformu!

Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg, Twitter/Printscreen

Predsednik Vučić pozvao je mlade ljude da se prijave u specijalne jedinice, a ono što je opoziciju ''zabolelo'', bilo je pominjanje početne plate koja ih očekuje.

Da nevolja bude veća, protiv viših plata u ovom sektoru je čovek koji se nakada nalazio na čelu Generalštaba Vojske Srbije, a to je Zdravko Ponoš, kome je ovo kako kaže "em glupo, em skupo". 

Kao odgovor na bahate i zavidne komentare Zdravka Ponoša, oglasio se ministar odbrane Miloš Vučević.

- Neverovatno kako čoveka koji se predstavlja kao general nije sramota da tako vređa naše časne vojnike i buduće pitomce Vojske Srbije. Nije ga sramota da vređa tu časnu uniformu koja je danas i nova i čista, za razliku od vremena kada je vladala njegova žuta lopovska banda, kada je do te mere uništavana vojska da su vojnici jedva imali jedan par čizama, a municija i tenkovi su topljeni i prodavani budzašto. Ogromna je razlika između nas koji gradimo i radimo za Vojsku Srbije u odnosu na one Ponošove koji su je po tuđem nalogu uništavali. To su nemerljive kategorije. Ali nema opravdanja za to što on sada svaku priliku koristi da laže i vređa našu vojsku, jer nije dostojan ni ime da joj spomene. Neka vajni general odgovori na pitanje šta je on uradio, kakvi je to novi oružje doveo, koliko je stanova izgradio za vojnike ili im plate podigao, i gde su on i njegovi bili kada je trebalo zaštitili srpski narod? Seća li se Ponoš da se “junačio” na televiziji kada je proglašena nezavisnost lažne države Kosovo, a vojska nije imala nikakve instrukcije kako da reaguje, jer je Boris Tadić bio van zemlje? Možda je on sebe namerno amnezirao, ali istorija nije i pamtiće te “junačine”. I može sada da leže, vređa i lupeta svašta, ali on će zauvek biti sinonim za političke štetočine koje su učestvovale u najgorim odlukama za Srbiju i za Kosovo i Metohiju. I tu se svaki komentar o njima završava. A Vojska Srbije svakim danom biće još snažnija, opremljenija i obučenija, na ponos svih građana Srbije - poručio je Vučević Ponošu.

Podsetimo,Vučić je naveo a će im osnovna plata biti 220 000 dinara, a da će im ukupna primanja premašiti 2000 evra. Vučić je dalje objasnio da će specijalne jedinice biti organizovane u vidu piramide, a pored ostalog imati snažniji deo mehanizovanih jurišnih bataljona, kao i specijalne pešadijske jedinice, a specijalne jedinice biće naoruzane i tenkovima i pancirima.

Nije dugo trebalo da se aktivira opozicija i da ovaj vid poboljšanja za mlade ljude koji planiraju da se priključe Vojsci Srbije pokuša da potpuno ocrni.

Niko u Evropi nema 5.000 specijalaca, a Srbija nema ni potencijal za tu vođinu glupost. Godišnje bi to koštalo preko pola milijarde €. Uz to, priča o enormnim platama razvaljuje vojsku. Em je glupo, em je skupo, em ne radi, čak ni kao anestezija pred bruku 27.02. u Briselu - napisao je Ponoš na svom zvaničnom Tviter nalogu, očekujući podršku svojih pratioca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (97)

Loading
Nemanja

21.02.2023 13:57

Ponos je odlika coveka kakav ne treba da bude, Premijer se trudi da obezbedi najbolju vojsku za Srbiju.

Marko

21.02.2023 13:58

Ponos nema prava da prica kako neko treba da vodi vojsku Srbije, jer da je on znao bolje ne unistio vojsku Srbije.

Nebojsa

21.02.2023 13:59

Svako sa malo razuma stace na stranu Vucica, tesko vreme dolazi i treba imati sto jacu vojsku.

Slavisa

21.02.2023 14:00

Mislim da predsednik radi odlican posao sto se tice vojske Srbije, a ponos je imao svojih 5 minuta i videli smo kako se pokazao.