TADIĆEVE IZJAVE O ATENTATU NA ĐINĐIĆA ŠOKIRALE SRBIJU: Dobijao je pretnje iz SAD kad je krenuo da rešava pitanje Kosova!

Autor:

Vesti

20.02.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić izneo je šokantne tvrdnje o atentatu na premijera Zorana Đinđića.

TADIĆEVE IZJAVE O ATENTATU NA ĐINĐIĆA ŠOKIRALE SRBIJU: Dobijao je pretnje iz SAD kad je krenuo da rešava pitanje Kosova!

Foto: Tanjug/j.Ilić, Profimedia

Gostujući na Insajder televiziji, Tadić je indirektno povezao atentat na nekadašnjeg predsednika Vlade sa Đinđićevom kosovskom politikom.

- Kosovo je 1999. godine nakon ratnih zbivanja ušlo u jednu proceduru zapadnih zemalja uspostavljanja nezavisnosti i to svako ko zna istoriju i zna političke procese može da konstatuje. Zoran Đinđić u jednom trenutku razumejući da će to ponoviti državni sistem Srbije i samo društvo u Srbiji, izašao je sa inicijativom koja se desila neposredno pre njegovog ubistva i kojom je tražio od zapadnih političara da se kosovsko pitanje revidira, da se ponovo vrati u međunarodnu javnost, da se uđe u pregovarački proces - izjavio je Tadić.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Zoran Đinđić

Tadić je podsetio i da je Đinđić Zapadnom delu međunarodne zajednice pitanje povratka naših snaga, 1.000 pripadnika našeg osoblja na Kosovo i Metohiju.

- To znači na granice sa Albanijom i Makedonijom i tako dalje, a ne nažalost zaštitu srpskog stanovništva jer tako definiše Rezolucija 1244 taj akt o povratku naših snaga. Zoran Đinđić je na tu svoju inicijativu dobio ekstremno agresivan odgovor - kazao je Tadić.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Boris Tadić

Bivši predsednik Srbije u to vreme bio je u SAD-u.

- Ja sam u tom trenutku zbog Molitvenog doručka igrom slučaja bio u Vašingtonu i pozvan sam u Stejt department nakon tog pisma. Imao sam ekstremno težak razgovor sa predstavnicima Stejt departmenta da ih ne imenujem ovog trenutka i dobio sam realno pretnje koje je trebalo da prenesem Zoranu Đinđiću. Ja sam u razgovoru sa njim te pretnje preneo. On je bio veoma zabrinut zbog toga što sam mu rekao - otkrio je Tadić.

Revidirao izjavu

Inače, sasvim je zanimljivo da je Tadić, nekoliko sati nakon što su mediji preneli njegov stav izrečen na televiziji Insajder, revidirao svoje izjave.

- Ovo je notorna laž! Niti sam govorio o povezanosti sa atentatom, niti sam izneo bilo šta novo. O ovome govorim svih prethodnih godina i to u kontekstu Đindjićeve kosovske politike i reakcije Zapada na nju, a ne atentata! Pripisivanje nekome ovako ozbiljne optužbe nije samo obmanjivanje javnosti, već i kršenje zakona - naveo je Tadić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading