ZVICER NUDI 10 MILIONA EVRA ZA UBISTVO PREDSEDNIKA: Ne pitam za cenu, Vučić mora da nestane

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekao je: "Recite mi koliko želite novca da se fizički ukloni predsednik Srbije" - kaže Brnabićeva

ZVICER NUDI 10 MILIONA EVRA ZA UBISTVO PREDSEDNIKA: Ne pitam za cenu, Vučić mora da nestane

Foto: www.profimedia.rs

Radoje Zvicer

Odbegli šef "kavačkog klana" Radoje Zvicer podigao je cenu za likvidaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Pojedine kriminalne grupe u Evropi dobile su ponudu od 10.000.000 evra da odrade ovaj monstruozni posao. Naše bezbednosne službe dobile su iz jedne evropske zemlje informaciju šta se sprema. Za sada je među ovim grupama sve na nivou razmene poruka, nezvanično saznaje Srpski telegraf.

U komunikaciji, između ostalog, pominje se "šef", "Balkan", "onaj što je uhapsio srpske prijatelje", što je, uz još neke podatke dobijene drugim kanalima, bezbednosne službe te zemlje usmerilo ka Srbiji.

ŠEF "KAVČANA" VIĐEN U TURSKOJ

Radoje Zvicer se, posle boravka u Peruu, Panami i još nekim zemljama, s tog područja kretao i po Evropi. I Srđan Lalić, opisujući kokainski biznis sa Zvicerom, naveo je da je s njim sarađivao "u više evropskih gradova". U obaveštajnim službama nedavno je kružio podatak da je šef "kavčana" viđen i u Turskoj, gde je ostatak "kavačkog klana" dobro pozicioniran. Pre likvidacije Jovana Vukotića, šefa konkurentskog "škaljarskog klana" i još nekoliko "škaljaraca" u Istanbulu, taj grad je bio baza "kavčana". Tek posle hapšenja nekolicine njihovih članova i turskih jataka zbog ubistva Vukotića, preostala Zvicerova ekipa se povukla u ilegalu. Do tada su se slobodno kretali na javnim mestima, drsko pokazujući da im niko ne može ništa jer su u sprezi s dve najmoćnije turske mafijaške grupe.

 

- Prosledili su nam, kao i ranije, jer s njima imamo dobru policijsku saradnju, sve te transkripte i ostala saznanja. Zanimljivo je da na pitanje "da li je to onoliko koliko se piše" drugi učesnik u ovoj komunikaciji odgovara "puta dva". Taj deo se odnosi na podatak koji je Srđan Lalić izneo na suđenju u Specijalnom sudu da je za likvidaciju predsednika odvojeno pet miliona evra. Ova lica su identifikovana i za jednog se osnovano sumnja da je Zvicer. On se posle hapšenja Belivukove ekipe očigledno okrenuo ka drugim mafijaškim organizacijama - navodi dobro obavešteni izvor.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Aleksandar Vučić

Naš sagovornik dodaje da je razmena informacija u evropskom podzemlju novim kanalima jer su Skaj i Anom ugašeni pojačana od trenutka kad je Lalić na suđenju grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića počeo da govori o planiranom i propalom atentatu na Vučića.

Premijerka Ana Brnabić juče je takođe podsetila na to svedočenje o ulozi Zvicera.

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Marko Miljković i Veljko Belivuk

- Prvi put smo čuli da je rekao pet miliona evra sada, a nebo je granica: "Recite mi koliko želite novca da se fizički ukloni predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ja ću dati taj novac." Drugo zanimljivo što je rekao jeste da ga ne zanima ko će drugi doći na vlast. Ko god da dođe, samo njega da nema. To pokazuje kolika je Vučić brana organizovanom kriminalu, korupciji i prevenciji da Srbija postane mafijaška država - rekla je premijerka gostujući na TV Prva.

Ona je dodala da je to bio samo jedan od planiranih atentata na predsednika Vučića.

Republika

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Ana Brnabić

- Drugi nema veze sa Zvicerom. Taj je naručen iz inostranstva, preko nekih drugih kanala i mi smo tu informaciju dobili od naših partnera iz Evrope, ali i od nekih drugih. To je samo jedan od atentata koje su naše službe sprečavale - istakla je Brnabićeva.

Na pakleni plan da se izazove haos u Srbiji likvidacijom predsednika upozorio je u novembru Ninoslav Cmolić, načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

- Vučić i njegova porodica su ugroženi u svakom momentu, on zna u šta je ušao, naše je da ga štitimo. Mi smo u dokumentima koje dobijamo od Evropola, potvrđenih od francuskog pravosuđa, pronašli određene dokaze da imaju nameru da ubiju predsednika Vučića ili njegovo dete, brata... Cilj im je da sklone predsednika jer je objavio rat mafiji. Osnovno je to što ta lica nama nisu dostupna, sve se planira i organizuje u inostranstvu - naveo je Cmolić.

Foto: shutterstock

Srđan Lalić

Oduševljeni zaštitom crnogorskih vlasti

Srđan Lalić je otkrio i detalje boravka Belivuka i Miljkovića u Crnoj Gori.
- U januaru 2021. Veljko Belivuk i Marko Miljković su išli kod Radoja Zvicera na proslavu rođenja deteta. Tada su od dela crnogorskih službi dobili informacije da se sprema njihovo ubistvo i pojavili su se kao živi mamac da bi omogućili hapšenje pripadnika "škaljarskog klana" za pripremanje ubistva. Oduševljeno su pričali kako su sprovođeni kombijima s naoružanim policajcima, kako crnogorske službe sarađuju i kako treba uspostaviti to i ovde - rekao je Lalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading