SVI MOLE BOGA DA VUČIĆ NASTAVI ŠTO DUŽE DA VODI SRBIJU: Premijerka Brnabić o sednici Skupštine posvećenoj KiM

Autor:

Vesti

05.02.2023

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvog dana ih je ubio argumentima i politički razmontirao i uprkos tome je smogao snage da im se očinski obrati i pita ih šta to rade, rekla je predsednica Vlade sumirajući zaključke sa sednice Skupštine o KiM.

SVI MOLE BOGA DA VUČIĆ NASTAVI ŠTO DUŽE DA VODI SRBIJU: Premijerka Brnabić o sednici Skupštine posvećenoj KiM

Foto: Printscreen/Youtube/CCTV中国中央电视台

Ana Brnabić

I oni koji vole Aleksandra Vučiča i oni koji ga ne vole, posebno nakon ova dva u dana u Skupštini, mole Boga da on ostane da vodi ovu državu, izjavila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić tokom gostovanja u emisiji "Jutro" na TV Prva, kao glavni zaključak u vezi sa sednicom Skupštine posvećenom Kosovu i Metohiji, koje je bila održana u četvrtak i u petak.

Brnabić je istakla i to da opoziciju jedino zanima da se domogne vlasti.


- Kada se uporedi njegova ozbiljnost u pristupu teškim problemima naše zemje i opozicije, beskonačno sam  ponosna što je predsednik moje države i što je moj šef. Videli smo državnika koji na svaki način brani interese drzave i ne krije ništa zarad jeftinih političkih poena - rekla je Brnabić.

S druge strane, kaže, opozicija brine samo o jeftinim političkim poenima i ne postoji tema koja je važna za njih, uključujući i KiM.

Brnabić ističe da je predsednik Srbije tri puta govorio u Skupštini povodom KiM, da je opozicija njegov prvi boravak u Skupštini bojkotovala, a da su druga dva u ovom sazivu parlamenta. 

- Prvi put, on je sam ukupno bio u Skupštini više vremena nego svi oni zajedno, šefovi poslaničkih grupa. Oni su dolazili kada je njihovo vreme da govore i zatim napuštali Skupštinu - kaže premijerka.

Naglašava da su ovaj put, kada je ponovo bio u Skupštini na najvažniju temu, prvi dan napali fizički predsednika Republika, i da nije bilo poslanika SNS, tvrdi, došli bi do predsednika. 

- Užasno ružna slika poslata iz Skupštine, pre svega poslata narodu na KiM, koja je upotrebljena istog dana od svih medija protiv interesa Srbije - rekla je Brnabić.

Dodaje da su prvog dana, pripadnici tzv patriotska opozicija više puta izgovorilu reč poslovnik nego KiM što, smatra, pokazuje koliko im je stalo do KiM.

- Prvog dana ih je ubio argumentima i politički razmontirao i uprkos tome je smogao snage da im se očinski obrati i pita ih šta to rade. Cilj je da bio da se izazovu incidente - smatra premijerka.

Kako kaže, drugi dan se neki, poput Miroslava Aleksića, nisu ni pojavili u skupštini, dok su se, kaže, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović pojavili drugog dana tek popodne.

Brnabić navodi da desna opozicija nije imala argumente tokom rasprave i da nismo čuli aplauz kada je Vučić rekao da neće nikada priznati Kosovo.

Ona je navela da kada je bilo obeležavanje 15. godišnjice pogroma Srba na KiM 2019., opozicija opkolila Predsedništvo.

- Kada smo trebali svetu da predstavimo šta su Srbi prošli 2004, ta patriotska opozicija je krenula na Predsedništvo, opkolili su ga i hteli nasilno da uđu i svima poslali poruku da ovde imamo problem, umesto da pričamo šta su Srbi preživeli 2004. To smo sada i videli u parlamentu - rekla je premijerka.

Dodaje da su Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović sada heroji prištinskih medija, hrvatskih medija i nekih u Sarajevu.

Što se tiče tvrdnji da ima dvojno državljanstvo, ona je istakla da je to brutalna laž, a da koalicioni partner Milice Đurđević, Miloš Jovanović, ima dvojno državljanstvo i francuski pasoš. 

- On se ne odriče svog državljanstva EU i ako uvedu bezvizni režim, šta njega briga. Moj otac, koji je bio Hrvat, nikada nije uzeo hrvatsko državljanstvo, tako da ja nisam ni mogla da ga uzmem - istakla je Brnabić.

Dodaje da je dobro što je Vučić demantovao te, kako je rekla, brutalne laži, ali da se niko nije izvinio zbog toga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (53)

Loading
Ljubica

05.02.2023 11:04

Svaki normalan građanin Srbije zna i vidi da imamo Vučića koji je odličan državnik, koji na svaki način brani interese države Srbije i našeg naroda. Posvećen je interesima svoje zemlje.

Rade

05.02.2023 16:30

@Ljubica - Đole boga bagra oko njega jer znaju dok je tu gde je i njima dobro,samo šta ćemo kad ode uglavnom ništa a trebalo bi barem politi katranom o perjem i vozati u kavezima kroz gradove srbije

Daca

05.02.2023 11:35

Vučić je jedini koji na normalan način vodi državu, svoje ne da, tudje neće

jovo

05.02.2023 12:34

Sa takvom neozbiljnom politikom koju vodi opozicija, zasnovanu na lažima neće imati nikakvu podršku građana.