NE POSTOJI IZBOR VUČIĆ ILI SRBIJA! Predsednik podneo izveštaj o Kosovu: Vučić je uvek na strani Srbije, uvek ću izabrati Srbiju, ja nisam važan!

Autor:

Vesti

02.02.2023

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srbije poslao jaku poruku o tome koliko je daleko spreman da ide da bi sačuvao Kosovo.

NE POSTOJI IZBOR VUČIĆ ILI SRBIJA! Predsednik podneo izveštaj o Kosovu: Vučić je uvek na strani Srbije, uvek ću izabrati Srbiju, ja nisam važan!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Poslanici Skupštine Srbije počeli su danas novu vanrednu sednicu na kojoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja Izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Tokom izlaganja lider Srbije je objasnio ko su ljudi iz opozicje koji mu sad govore da ne sme da pristane na ultimatum ili da kapitulira kad je reč o Kosovu i gde su bili upravo u onom momentu koje je bilo ključno za očuvanje južne pokrajine.

- Umesto pristojnosti, laž je nečije srednje ime, kao da su na stadion došli, kao da je 27. mart. Ne ultimatumu, ne kapitulaciji, to mi vi kažete, vi? To mi vi kažete koji ste pustili iz zatvora 1.800 albanskih terorista, to mi vi kažete?! To mi vi kažete, Kurti je samo usput bio tamo, to mi vi kažete, koji ste ćutali kao zaliveni 2004. godine kad su nam tukli i proterivali i ubijali narod i spaljivali manastire. To mi vi kažete koji ste išli na pregovore sa Alabancima i kao rezultat tih pregovora bilo je proglašenje nezavisnosti Kosova, a tad ste jedni otišli u Rumuniju da se sakrijete, a drugi ste sakrili iza mitinga i preduzeli ništa, to mi vi govorite?! - poručio je Vučić sa govornice i dodao:

- Vi mi pričate o kapitulaciji, pričate čoveku koji se sve vreme protiv toga borio, koji je došao i na taj miting da bi dokazao da je protiv svake kapitulacije i koji se uvek borio za srpski narod na KiM i koji je uvek bio uz svoj narod na KiM, i koji dobro zna šta je interes našeg naroda na KiM i cele naše Srbije i kad smo kod toga, pošto govore o kapitulaciji, što se nje tiče, rekao sam nekoliko puta znam šta je moj posao i za razliku od drugih koji su bespotrebno uvodili Srbiju u sukobe, moje je da čuvam decu Srbije, da čuvam žene, sestre, ćerke...da čuvam budućnost ove zemlje i to ću i da radim.

Tada je predsednik Srbije rekao kako je za njega Ustav Sveto pismo i da zna šta mu je činiti ako dođe do toga da Kosovo pristupi Ujedinjenim nacijama.

- Ako dođe do toga Kosovo u UN ili ne, za razliku od vas, za mene kao predsednika Srbije, Ustav je Sveto pismo, kapitulacija i predaja nisu opcija i znam šta ću da učinim i da završim sa tim, između svog ostanka na vlasti u mandatu koji mi je ustavom zagarantovan znam šta mi je činiti jer ne postoji izbor Vučić ili Srbija, Vučić je uvek na strani Srbije, uvek ću izabrati Srbiju, Vučić nije važan. Živela Srbija, predaja nije opcija - poručio je žustro Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading