KRAĐE O KOJIMA ĆE SE PRIČATI: Čelsi IZMALTRETIRAO Arsenal dva PUTA, ali ono što je Totenhem uradio Evertonu je NEVEROVATNO!

Autor:

Sport

02.02.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikad zanimljiviji januarski prelazni rok je iza nas.

KRAĐE O KOJIMA ĆE SE PRIČATI: Čelsi IZMALTRETIRAO Arsenal dva PUTA, ali ono što je Totenhem uradio Evertonu je NEVEROVATNO!

Foto: Tanjug/AP

Prelazni rok u velikom delu Evrope je završen, a tokom prethodnih nedelja pratili smo žestoku borbu klubova za dovođenje što boljih igrača.

To je posebno bilo izraženo u Engleskoj, gde su se timovi služili svim i svačim da stignu do zvučnih pojačanja, pa smo videli i nekoliko neverovatnih krađa.

MIHAJLO MUDRIK

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mihajlo Mudrik

Doskorašnji fudbaler Šahtjora iz Donjecka je tokom većeg dela zimskog prelaznog roka viđen kao novi igrač Arsenala

Tobdžije su bile spremne da za njega odreše kesu, a i sam Mihajlo Mudrik se nudio vodećem timu Premijer lige i imao ogromnu želju da u njega pređe.

Ipak, Arsenal nikako nije hteo da usliši želje Šahtjora i za Ukrajinca plati 100.000.000 evra. Dok su mukotrpni pregovori trajali, odjednom se pojavio Čelsi, kome nije bilo problem da plati onoliko koliko je Šahtjor tražio, pa je Mudrik umesto na Emirejtsu završio na Stamford bridžu.

Ukrajinac je sa "plavcima" potpisao ugovor do 2030. godine, već je imao priliku i da debituje u dresu londonskog velikana.

ARNAUT DANDŽUMA

Republika

Foto: Tanjug/AP

Arnaut Dandžuma

Everton se nalazi u žestokoj borbi za opstanak, pa je tokom zime pokušao da nađe prava pojačanja koja će mu u tome pomoći.

Jedan od takvih igrača bio je upravo holandski fudbaler nigerijskog porekla, Arnaut Dandžuma

Everton je sa njim i njegovim klubom, Viljarealom, dogovorio sve uslove. Dandžuma je prošao lekarske preglede, kod sebe imao i opremu Evertona za slikanje, a na društvenim mrežama je fanovima kluba obećao da će dati sve od sebe kako bi klubu pomogao da opstane u Premijer ligi.

I, onda, umesto da potpiše ugovor sa ekipom sa Gudisona, skrenuo je ka Londonu. Totenhem se pojavio, pravo niotkuda, i za nekoliko minuta je "ukrao" Dandžumu od Evertona.

On je ubrzo stigao u Severni London, prošao preglede, i na kraju došao na šestomesečnu pozajmicu sa pravom otkupa.

Dandžuma je debitovao za Totenhem u FA Kupu, te je kao rezerva postigao gol protiv Prestona za potvrdu trijumfa izabranika Antonija Kontea.

KODI GAKPO

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kodi Gakpo

Holanđanin je bio jedan od najboljih fudbalera na Svetskom prvenstvu u Kataru, pa su brojni klubovi hteli da ga vide u svojim redovima.

Pre svega, Mančester junajted. Velikan sa Old Traforda je prošlog leta bio veoma blizu njegovog potpisa, a i sam Kodi Gakpo je priznao da je očekivao da će karijeru nastaviti u Mančesteru.

Erik ten Hag je imao veliku želju da ga vidi u svom timu i činilo se da će se u januaru dogoditi ono što se nije desilo u leto 2022. godine. 

Ipak, i ovog puta Junajted je ostao kratkih rukava. Liverpul je bio brži i spretniji, dogovorio je sa PSV-om transfer vredan 42.000.000 evra i potpisao ugovor sa Gakpom do 2028. godine.

ŽOAO FELIKS

Republika

Foto: Tanjug/AP

Žoao Feliks

Još jedan transfer u kojem je Čelsi nasamario Arsenal.

Mikel Arteta je opasno želeo Žoaa Feliksa, sa kojim je planirao da dodatno pojača svoj tim u borbi za pehar Premijer lige.

Tobdžije su početkom januara svim silama pokušavali da naprave dogovor sa Atletikom i Portugalca dovedu na pozajmicu. I sam Feliks nije imao ništa protiv da se preseli u Severni London, ali je tako bilo sve dok se ponovo taj Čelsi nije umešao u trku za njegov potpis.

Portugalac je bio odušveljen projekotom koji su mu predstavili čelnici Čelsija, te je on glatko odbio ponudu Arsenala i stigao na pozajmicu vrednu 11.000.000 evra na Stamford bridž.

Arsenal je tako u jednom prelaznom roku ostao bez dva velika pojačanja zbog gradskog rivala.

Ipak, Feliks nije imao debi za pamćenje u Čelsiju. Zaradio je direktan crveni karton u meču protiv Fulama, pa će se na teren vratiti tek 11. feburara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading