ČIN PRIJATELJSTVA DOSTOJAN DIVLJENJA! Vučić ukazao NAJVEĆU čast predsedniku Češke - ona će nositi ime po njemu!

Autor:

Vesti

30.01.2023

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neraskidivo prijateljstvo srpskog i češkog naroda, dobiće još jedan pečat!

ČIN PRIJATELJSTVA DOSTOJAN DIVLJENJA! Vučić ukazao NAJVEĆU čast predsedniku Češke - ona će nositi ime po njemu!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prilikom posete češkog predsednika Miloša Zemana Srbiji, Aleksandar Vučić mu je na još jedan način ukazao čast, a ovoga puta tema razgovora bila je beogradska ulica koja će u budućnosti poneti ime po predsedniku Češke Republike.

Na ovaj način predsednik Srbije u prvi plan ističe značaj negovanih prijateljskih odnosa srpskog i češkog naroda.

- Ja sam rekao Milošu da se nadam da ćemo jedno 30, 40 godina da čekamo da Milošu dodelimo ulicu. To kažem jer se kod nas nazivi ulica dodeljuju posthumno. Mi mu, pre svega, želimo dobro zdravlje, a ulicu će, svakako, dobiti - dodao je predsednik Aleksandar Vučić.

Na pitanje o kojoj prestoničkoj ulici je reč, predsednik nije želeo da odaje detalje, ali je naglasio da je jedno sigurno, a to je da će ona biti ''na jednom veoma lepom mestu''.

- Želim da Srbiji čestitam na uspešnim ekonomskim rezultatima, Češka se već dugo bori sa deficitom - kazao je Zeman, koji se osvrnuo i na Češki dom.

- Verujem da će Češki dom, za razliku od ulice, ostati spomenik češko-srpske saradnje. Čvrsto sam ubeđen kada otvorimo dom, da ćemo napraviti nešto što je značajno. Još jednom da se zahvalim srpskom narodu na prijateljstvu - istakao je češki predsednik, Miloš Zeman.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading