TUĐE SLAĐE: Pijemo janu, slušamo Severinu, koja nas pljuje, pola nas navija za Hrvate na SP - FENOMEN BEZ OBJAŠNJENJA!

Autor: J. D. J. - E. S. T.

Vesti

27.01.2023

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi su baš fenomen, ma koliko nas neki gazili, njihovi proizvodi, muzika i druge stvari mnogima od nas su slađi.

TUĐE SLAĐE: Pijemo janu, slušamo Severinu, koja nas pljuje, pola nas navija za Hrvate na SP - FENOMEN BEZ OBJAŠNJENJA!

Foto: Printscreen/Twitter/@milicazavetnica

Tako ćemo, paradoksalno, gledati potresni film "Oluja" i siti se isplakati, dok u bioskopskoj sali grickamo smoki ili krem bananicu i pijemo janu ili cedevitu.

Sve te proizvode, znate to već, proizvode hrvatske firme.

To možda i ne treba da čudi kad pojedini političari koji sebe nazivaju velikim patriotama (Milica Zavetnica, Boško Obradović i Miloš Jovanović) rešenje za Kosovo traže uz flašu hrvatske jane, o čemu je naš list već pisao.

Njihovo pravo, naravno, ali ostaje nejasno zašto su onda naknadno fotografiju sa sastanka retuširali, pa se jana negde izgubila. 

Republika

Foto: Tanjug

 

Podsetimo, Republika je još 2018. pisala da je jedan od vlasnika "Atlantik grupe", u čijem su asortimanu smoki, krem bananica, najlepše želje i još mnogi proizvodi koji se i te kako prodaju u Srbiji, hrvatski Mirovni fond (penzioni fond), iz kog se, primera radi, isplaćuju penzije hrvatskim braniteljima, pa i osvedočenim zločincima Anti Gotovini, Mladenu Markaču i sličnima.

Podsetimo, činjenica je da je Srbija potpuno otvoreno tržište za hrvatske kompanije, ali to ne važi za naše kompanije i proizvode u Hrvatskoj. 

Slavica Đukić Dejanović, neuropsihijatar, nudi ovakvo objašnjenje:

Republika

Foto: printskrin

 

- U našem kolektivnom biću je da dajemo, delimo, pomognemo, tako smo vaspitani. Pogledajte samo naš odnos prema izbeglicama, i tu ne mislim na državu nego na narod. U njihovom kolektivnom biću je očigledno nešto drugo, ali ne treba se učiti zlu od drugih. Zbog toga sam ja srećna što sam Srpkinja.

Savo Štrbac, predsednik centra Veritas, ističe da Hrvati imaju nultu toleranciju prema Srbima:

- Mi smo tako odgojeni, da budemo tolerantni, u duhu pravoslavlja, a Hrvati su prema svemu tolerantni, osim prema nama. Tu imaju nultu toleranciju. Pa jedino smo mi našu zajedničku državu SFRJ gledali kao svoju, za razliku od Hrvata i Slovenaca

Foto: facebook.com/Kristina Kaplanović/TV Prva/printskrin

 

A baš kao što konzumiramo hrvatske proizvode, spremni smo i da kupimo kartu za koncert Severine, pevačice koja je najstrašnije pljuvala patrijarha Porfirija i izjavila da su Srbi počinili navodni genocid u Srebrenici.

Takođe, na nedavnom Svetskom prvenstvu u fudbalu, kada je Srbija ispala, mnogi su ovde navijali za hrvatsku selekciju. Naopako, ali tako je bilo.

A evo kako drugi rade: EU vraća Ukrajini takse

A da svi (osim nas izgleda) gledaju prvenstveno sebe i svoje interese, pokazala nam je Evropska unija.

Tako je Evropska komisija objavila da će ukinuti odluku o suspenziji svih carina i kvota na ukrajinski izvoz poljoprivredno-prehrambenih proizvoda jer se zbog toga bune poljoprivrednici u Uniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gedzo

27.01.2023 10:23

Oni koi ZAVADjAJU Srbe moraju biti NEUTRALISANI kao NEPRIJATELjI SrBskog naroda.